De Jong geniet van heldenrol tegen Feyenoord: 'Ajax? Ik ken ze daar wel, ja'

De emoties van Siem de Jong vlogen alle kanten op tijdens het spectaculaire bekerduel tussen SC Heerenveen en Feyenoord (4-3). De Jong knikte de beslissende 4-3 tegen de touwen terwijl hij ook de 3-3 op zijn naam kreeg.

'Ik moet zeggen: ik heb wel vijf verschillende gevoelens gehad tijdens deze wedstrijd', zo gaf De Jong toe voor de camera van ESPN. 'We begonnen niet sterk, maar kwamen toch goed op voorsprong. De tweede helft kwamen we slecht uit de kleedkamer en sta je zomaar met 1-3 achter. Oh ja, ook nog die penalty bij de 1-1: wel opnieuw, niet opnieuw. Na de 1-3 leek het gebeurd, maar na die rode kaart (van Steven Berghuis, red,) kregen we toch weer energie en viel het ineens weer goed', zo vatte De Jong de wedstrijd samen.

Want inderdaad, na een 1-0 ruststand werd het snel na rust 1-1 en miste Joey Veerman een penalty, waarvan discussie ontstond of deze wel of niet opnieuw genomen moest worden. Uiteindelijk leek Feyenoord met een 1-3 voorsprong toch gemakkelijk naar de halve finale te gaan, maar na de 2-3 van Benjamin Nygren was het De Jong zelf die nog twee keer trefzeker was. Eerst door een fout van Nick Marsman, daarna met een duikkopbal.

'Ik dacht dat hij hem zelf ging schieten, want ik wilde al gaan juichen', zei De Jong over de actie van Nygren bij de 4-3. 'Maar ineens speelde hij de bal opzij. Ik had wel het gevoel dat ik achter de bal stond', blikte De Jong terug op zijn heldenrol. 'Dit kon ik zeker gebruiken. Ik zat niet echt lekker in de wedstrijd dus dan is het lekker dat ik deze goals kan maken', aldus een opgeluchte De Jong, die sinds zijn terugkeer in de Eredivisie nog niet had gescoord.

De beloning voor De Jongs heldenrol? Een plek in de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi tegen zijn oude club Ajax. 'Ik ken ze daar wel een beetje, ja. Dat wordt een mooie pot.'