De Jong en Griezmann laten zich gelden bij galavoorstelling Barça

Barcelona heeft Napoli in een oefenwedstrijd alle hoeken van het veld laten zien. De Spaanse grootmacht was met 4-0 te sterk voor de Italianen. Alle doelpunten werden gemaakt in de tweede helft.

Trainer Ernesto Valverde had een basisplaats in petto voor Frenkie de Jong en ook de andere grote aankoop Antoine Griezmann startte. Lionel Messi ontbrak vanwege een blessure. Met De Jong als grote vormgever op het middenveld domineerde Barcelona al in de eerste helft, maar pas na rust vielen de doelpunten in Michigan.

Drie minuten na de hervatting was het al raak. Griezmann, de beste man aan de kant van Barcelona, zag zijn volley gestopt worden door doelman Alex Meret, maar uit de rebound was het via Luis Suárez alsnog raak: 1-0. Hoewel Griezmann buitenspel stond, werd het doelpunt goedgekeurd. Vervolgens ging het snel. Acht minuten na de 1-0 werd het al 2-0. Jordi Alba, die buitenspel leek te staan, legde de bal breed en Griezmann tikte simpel raak en maakte zo zijn eerste doelpunt in het shirt van Barcelona.

Napoli wist niet meer waar het het zoeken moest en kreeg twee minuten na de 2-0 al aan tegen een 3-0 achterstand. Ousmane Dembélé vond Suárez en de Uruguayaan mikte de bal vanaf zeventien meter met veel goel binnen. Dembélé nam zelf de 4-0 voor zijn rekening door na een splijtende pass van De Jong feilloos af te ronden.

Daarmee kende Barcelona een bijzonder succesvol einde van de oefencampagne. Vrijdag beginnen de Catalanen officieel aan het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao.