De Jong en Booy verbinden toekomst aan afloop bestuurscrisis Cambuur

Reacties

De bestuursproblemen bij SC Cambuur dreigen ook de sportieve ontwikkeling van de club te raken. Trainer Henk de Jong en technisch manager Foeke Booy laten weten dat hun toekomst verbonden is aan die van directieleden Ard de Graaf en Gerald van den Belt.

De Jong en Booy verbinden toekomst aan afloop bestuurscrisis Cambuur
© Pro Shots

Het is inmiddels al een half jaar bestuurlijk onrustig in Leeuwarden. De oorsprong ligt in het najaar, toen naar buiten kwam dat het Stichtingsbestuur (het hoogste orgaan van de club) voormalig voorzitter Ype Smid aan wilde stellen als voorzitter van de raad van commissarissen. Dit was tegen het zere been van directieleden De Graaf en Van den Belt, die dit als motie van wantrouwen ervoeren. Technisch manager Foeke Booy en trainer Henk de Jong schaarden zich vervolgens achter de directie, waarna Smid zich terugtrok.

De bedoeling was dat er vervolgens achter de schermen een compromis zou worden gesloten, waarbij het er aanvankelijk naar uitzag dat het Stichtingsbestuur zou opstappen en de directie zich voor een langere periode aan de club zou verbinden. Na maanden van gesprekken is er inmiddels echter al een tijdje sprake van een patstelling, waardoor het alsnog van een vertrek van Van den Belt en De Graaf zou kunnen komen.

Technisch manager Foeke Booy en trainer Henk de Jong balen flink van die situatie. De Jong: 'De club is eind vorig jaar bij mij gekomen met het plan om een nieuw meerjarig contract af te sluiten. Daar sta ik positief in want ik heb het enorm naar mijn zin, maar daarin is het aanblijven van Ard en Gerald van groot belang. Want het succes van Cambuur is van ons allemaal, van supporter tot directeur.' Het contract van De Jong loopt nu tot 2022.

De verbintenis van Booy loopt al over een paar maanden al af. Ook hij is in een eerder stadium benaderd voor contractverlenging, maar die gesprekken liggen als gevolg van de patstelling in de toplaag van het bestuur nu stil. 'We hebben goede gesprekken gehad over de komende jaren en ik zou hier graag blijven. Maar als de directie vertrekt, zie ik voor mezelf geen toekomst bij Cambuur', geeft de technisch manager aan.

Cambuur ligt op koers voor promotie naar de Eredivisie. De Leeuwarders hebben na 27 duels 66 punten en een voorsprong van tien punten op plek drie. De bovenste twee clubs van de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
5
NAC Breda
38
22
7
9
75-41
+34
73
6
FC Volendam
38
19
9
10
79-52
+27
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.