De Jong blij met spirit PSV tegen Ajax: 'Maar ik weet ook niet hoe het opeens kantelde'

Reacties

Luuk de Jong heeft zijn eerste prijs sinds zijn rentree bij PSV te pakken. De aanvoerder scoorde zelf niet, maar fungeerde in de Johan Cruijff Schaal-ontmoeting met Ajax vaak als aanspeelpunt en bliksemafleider. Guus Til profiteerde en maakte een hattrick. 

De Jong blij met spirit PSV tegen Ajax: 'Maar ik weet ook niet hoe het opeens kantelde'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 5
PSV
PSV

Er vielen iefst acht doelpunten. 'Ik kan niet alle goals meer voor me halen, maar ik denk dat het een leuke wedstrijd was om naar te kijken', reageert De Jong bij ESPN.

PSV was niet met de voorronde van de Champions League bezig. 'Ik denk dat we hebben laten zien dat Monaco niet in ons achterhoofd zat. De intenties waren goed, we hebben het goed ingevuld. Wedstrijden tegen Ajax zijn altijd heel lastig en we hadden het in de eerste fase ook heel moeilijk. Maar we hebben het daarna tactisch goed neergezet', gaat De Jong verder.

'Je ziet daarna dat we gewoon heel veel kwaliteit hebben. Die ballen van Cody Gakpo en de goals van Guus Til… dan ga je lekker de rust in. Dan praat je vervolgens vooral over de omschakelmomenten die er liggen. Met het loopvermogen van Til kun je met mij als aanspeelpunt goed de counteraanval inzetten. Dat deden we aantal keer goed. We waren nog wat slordig, we moesten meer naar voren voetballen, maar dat was lastig. Ajax zat er kort op.'

Maar waar opeens de spirit vandaan kwam na de 1-0 van Ajax, weet de spits ook niet. 'In voetbal gaat het over detailmomenten. Dat het opeens kantelt. Er was nu niet echt een aanwijsbare reden voor. Er komt een voorzet, je maakt 1-1. Het draait gewoon in één keer om. En toen moesten we gas geven. Dat is moeilijk, maar dat hebben we heel goed gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.