De hoogste transferclausules: Pedri niet de enige die een miljard kost

Reacties

Barcelona baarde donderdag opzien door een transferclausule van een miljard euro in het contract van Pedri te zetten. Het toptalent van de Catalanen is echter niet de enige in La Liga met zo'n hoge vraagprijs.

De hoogste transferclausules: Pedri niet de enige die een miljard kost
© Pro Shots

Twee maanden eerder zette Karim Benzema bij Real Madrid zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2023. Ook daar staat een clausule ter waarde van een miljard euro in. Ook dat was overigens niet de eerste keer. Cristiano Ronaldo had in zijn laatste contract in Madrid een dergelijk bedrag staan, maar die clausule is volgens Spaanse media later verlaagd. Uiteindelijk vertrok de Portugees voor 'slechts' 117 miljoen euro naar Juventus.

Spaanse clubs zijn verplicht om in ieder contract zo'n clausule op te nemen, en vaak worden die ook openbaar gemaakt. Real is hoe dan ook de koning van de hoge bedragen. In de huidige selectie is na Benzema zomeraanwinst David Alaba degene met de hoogste afkoopsom. De Oostenrijker is voor 850 miljoen op te halen. Onder anderen Federico Valverde en Brahim Díaz (momenteel verhuurd aan AC Milan) kosten 750 miljoen.

De clausules zijn uiteraard niet altijd doorslaggevend. Zo had Antoine Griezmann bij Barcelona een bedrag van 800 miljoen in zijn verbintenis, maar hij keerde deze zomer terug bij Atlético Madrid via een huur met verplichting tot koop ter waarde van 40 miljoen. Een jaar eerder hield de club Lionel Messi wél aan zijn clausule, die 700 miljoen euro bedroeg.

Nederlanders Memphis Depay en Frenkie de Jong zijn bij Barcelona op te halen voor respectievelijk 500 en 400 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.