De honger van Simeone is nog niet gestild: nieuwe jacht, nieuw contract

Reacties

Diego Simeone heeft zijn contract als trainer van Atlético Madrid verlengd. Dient de 51-jarige Argentijn zijn verbintenis uit, dan is hij liefst twaalf volledige seizoenen trainer geweest van Los Colchoneros.

De honger van Simeone is nog niet gestild: nieuwe jacht, nieuw contract
© Pro Shots

Simeone is de meest succesvolle trainer in de Atlético-historie. Hij won als coach van de club al acht prijzen en het meest recente succes was natuurlijk het winnen van de titel in La Liga vorig seizoen. El Cholo trok met zijn ploeg in een zinderende titelstrijd aan het langste eind door Real Madrid met een verschil van twee punten voor te blijven.

Niet alleen Simeone heeft zijn contract verlengd, al zijn stafleden blijven hem trouw en hebben hun verbintenissen ook verlengd tot medio 2024. De coach is de langstzittende trainer in La Liga en verdient lof voor hoe hij de club die hij als speler al diende weer een vaste rol in de Spaanse top heeft gegeven. In de laatste negen seizoenen is Atlético telkens in de topvier geëindigd, waardoor dus ook telkens een ticket voor de Champions League gegrepen werd. De Champions League-inkomsten hielpen Atlético de verhuizing naar het Estadio Wanda Metropolitano mogelijk te maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Simeone wordt bij Atlético ook rijkelijk beloond voor zijn werk. Zijn vorige contract leverde hem jaarlijks 43,6 miljoen euro aan salaris op, zo bleek uit onderzoek van L'Équipe. Hij was daarmee begin vorig jaar met afstand de best verdienende trainer van dat moment.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.