De Guzman moet op valreep titel matchwinner inleveren

Eintracht Frankfurt heeft op de valreep een kostbare overwinning door de vingers zien glippen. VfL Wolfsburg kreeg met het punt wel wat het verdiende.

VfL Wolfsburg
1 - 1
Eintracht Frankfurt

Na het opvallende Europa League-succes tegen Benfica ging het vizier bij Eintracht Frankfurt snel weer richting de Bundesliga. De ontmoeting met VfL Wolfsburg werd door trainer Adi Hütter een 'sleutelwedstrijd' genoemd. De coach doelde daarmee op de belangen voor de strijd om nog niet vergeven Europese tickets, waarbij Eintracht als nummer vier de beste en Wolfsburg als nummer negen de slechtste papieren had.

In de eerste helft had Wolfsburg al meer en betere kansen dan Eintracht. Onder anderen Wout Weghorst liet mogelijkheden onbenut. Zo bleef zijn knappe schot uit de draai zonder resultaat. Ook na rust maakten Die Wölfe de meeste aanspraak op de openingstreffer. Robin Knoche kopte tegen de lat, waar Maximilian Arnold met zijn volley van buiten het strafschopgebied de lat op zijn weg vond.

Het waren de tastbare wapenfeiten van het offensief van Wolfsburg. De gang van zaken noopte Hütter tot een dubbele wissel. Verse krachten Ante Rebic en Jonathan de Guzman moesten het antwoord zijn op de Wolfsburger druk.

De wedstrijd lag in de eerste helft stil. Het veld moest worden ontdaan van paaseieren, die waren gegooid als protest van de Wolfsburg-fans tegen wedstrijden op maandag.

Het bood aanvankelijk geen soelaas getuige de kansen voor de weinig gelukkige thuisploeg. Zo kwam Weghorst in de rebound net tekort nadat een afstandsschot van Arnold half was gekeerd door doelman Kevin Trapp.

Aan de andere kant had De Guzman meer succes in een soortgelijke situatie, waarbij de bal via verdediger Josuha Guilavogui pardoes voor zijn voeten viel. De middenvelder bleef koel en prikte de bal in het Wolfsburg-doel.

Zijn derde goal van het seizoen leek goud waard voor Eintracht Frankfurt, dat uiteindelijk toch met één punt van het veld stapte. Weghorst stuurde Felix Klaus weg. De invaller hield op zijn beurt het overzicht en bood Anthony Brooks een niet te missen kans: 1-1.

Eintracht kreeg ook met het punt als nummer vier meer lucht aangezien achtervolger Borussia Mönchengladbach eerder dit weekend had verloren. Wolfsburg is door het gelijkspel vier punten verwijderd van de zesde plaats, die recht geeft op een Europa League-ticket.