De grote Ajax-is-kampioen-quiz: wie wonnen deze eeuw de titel met Ajax?

Reacties

Ajax is voor de 35ste keer in de clubhistorie landskampioen. Acht van die titels veroverden de Amsterdammers in de 21ste eeuw. Deze quiz gaat over de spelers die een bijdrage leverden aan die successen.

De grote Ajax-is-kampioen-quiz: wie wonnen deze eeuw de titel met Ajax?
© Pro Shots

Ajax werd sinds de eeuwwisseling kampioen in 2002, 2004, 2011, 2012, 2013, 2014, 2019 en nu dus 2021. VI dook in de archieven en zette de spelers op een rij die in actie kwamen tijdens die kampioensjaren. Het levert een fraaie rij met namen uit het heden en het verleden op.

Om de aanzienlijke lijst met spelers en de moeilijkheidsgraad enigszins binnen de perken te houden, zijn spelers die minder dan honderd minuten in actie kwamen tijdens het kampioensjaar in deze quiz achterwege gelaten. Officieel hebben zij het kampioenschap natuurlijk wel op hun erelijst.

Ook spelers die halverwege het seizoen vertrokken bij Ajax ontbreken in deze quiz. Dat gold bijvoorbeeld voor Luis Suárez, die in de winter van 2011 naar Liverpool vertrok. Een paar maanden later werd Ajax kampioen. Ook spelers die waren verhuurd op het moment van de titel, zijn niet meegenomen.

Er blijft nog steeds een indrukwekkende lijst met spelers over die deze eeuw kampioen werden met Ajax. Om jullie op weg te helpen, geven we als hint behalve het jaar van de kampioenschappen per speler ook de positie(s) en de nationaliteit weg. Veel plezier! En laat in de comments vooral weten wat je score is. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.