De Graafschap wint heerlijke kraker in Breda en blijft ongeslagen

Reacties

NAC Breda is er niet in geslaagd om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie weer over te nemen van SC Cambuur. De ploeg van Ruud Brood verloor in een heerlijk voetbalgevecht van De Graafschap, dat meer moeite had met tien man van NAC dan met elf. 

De Graafschap wint heerlijke kraker in Breda en blijft ongeslagen
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
1 - 2
De Graafschap
De Graafschap

NAC pakte aan het begin van deze maand de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie, door met 1-0 van NEC te winnen. Afgelopen vrijdag slaagde de ploeg van Ruud Brood er echter niet in om te winnen van FC Eindhoven (2-2) en maandagavond ging het mis tegen De Graafschap. Een rampstart werd NAC uiteindelijk fataal. De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion was pas 38 seconden bezig, toen Daryl van Mieghem doorbrak en de bezoekers op een razendsnelle voorsprong schoot.

De Graafschap had vervolgens niet veel moeite om zijn voorsprong te verdedigen en kwam kort voor rust op schitterende wijze op 0-2. Branco van den Boomen bediende Javier Vet, die verwoestend uithaalde. Even hierna ging NAC-aanvoerder Arno Verschueren hard door op diezelfde Vet en toen scheidsrechter Joey Kooij deze overtreding bestrafte met een rode kaart, leek NAC een verloren avond tegemoet te gaan. Met tien tegen elf gaven de Brabanders de moed echter niet op.

NAC zorgde in de tweede helft met een man minder voor meer gevaar dan in de eerste helft. Huseyin Dogan bracht met de aansluitingstreffer de spanning terug in het duel en vervolgens ging de thuisploeg met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Daar kwamen ook behoorlijke kansen voor, bijvoorbeeld voor Sydney van Hooijdonk en Luka Ilic, maar de 2-2 viel niet. De Graafschap (dat nog altijd ongeslagen is) heeft nu evenveel punten als NAC maar een beter doelsaldo en klimt daarom naar de tweede plaats. Koploper Cambuur heeft twee punten meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.