De Graafschap-supporters bewijzen laatste eer aan Kistemaker

Reacties

Een grote groep supporters van De Graafschap heeft maandag de laatste eer bewezen aan Simon Kistemaker. De fans vormden een erehaag tijdens de uitvaart van de voormalig trainer van de Doetinchemse club.

De Graafschap-supporters bewijzen laatste eer aan Kistemaker
© De Graafschap

Kistemaker overleed vorige week na lange tijd ziek te zijn geweest. Als trainer stond hij erom bekend in korte tijd een groot schokeffect te sorteren bij zijn werkgevers. Zijn absolute hoogtijdagen vierde De Kist bij DS '79 (promotie in 1987) en De Graafschap (promotie in 1991, als zeer overtuigende kampioen in de Eerste Divisie).

Dat de supporters van De Graafschap hem nog altijd een warm hart toedragen, bleek afgelopen vrijdag al toen de club tegen Jong Ajax speelde. Voor de wedstrijd was een groot spandoek van 'De Kist' te zien. Op het veld werd één minuut stilte gehouden voor Kistemaker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tijdens de uitvaart was maandag een groep van ruim honderdvijftig supporters van De Graafschap aanwezig. Ze vormden een erehaag met fakkels en scandeerden de naam van Kistemaker. Ajax-trainer Erik ten Hag en Hans Kraay jr. bedankten de supporters na de ceremonie. 'Dit is uniek', zei Kraay jr. 'Simon is al 30 jaar weg bij de club en jullie zijn allemaal hier. Jullie zijn de beste supporters van Nederland. Simon houdt van jullie.'

Bekijk hier al onze video's
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.