De Graafschap rekent op Vijverberg-magie in absolute kelderkraker

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De twintigste speelronde begint vrijdagavond met een heuse degradatiekraker: De Graafschap ontvangt NAC Breda.

De Graafschap rekent op Vijverberg-magie in absolute kelderkraker

De Graafschap - NAC Breda

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Actueel

Na negentien duels draagt De Graafschap de rode lantaarn met vijftien punten. NAC Breda verzamelde één punt meer en bekleedt de zeventiende plaats.

• De Graafschap heeft er niet zo heel veel aan aan, maar De Superboeren zijn een betere hekkensluiter dan Roda JC Kerkrade (dertien punten) en Sparta Rotterdam (elf punten) in 2016/17 en 2017/18 in dit stadium van de competitie.

• Winteraanwinst Sullay Kaikai werd afgelopen week alweer de dertigste speler die NAC Breda dit Eredivisie-seizoen inzette. Dat betekende een evenaring van het clubrecord uit 2014/15.

De Graafschap ging vorige week onderuit bij Excelsior.

De Graafschap boekte dit Eredivisie-seizoen al vier thuiszeges, eentje meer dan in de voorgaande twee jaargangen van De Superboeren in de hoogste afdeling: 2011/12 en 2015/16.

• Na een ronduit beroerde start gaat het de laatste tijd beter met NAC Breda. De formatie van Mitchell van der Gaag verzamelde in de afgelopen vijf wedstrijden acht punten, net zoveel als in de veertien duels daarvoor.

Furdjel Narsingh kan zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd afwerken. De aanvaller ontmoette tot nu toe twee teams waartegen hij geen punt pakte: Ajax (vier wedstrijden) én NAC Breda (drie duels).

NAC Breda veroverde tijdens de voorbije speelronde een punt tegen ADO Den Haag.

Historie

• De Graafschap ontvangt NAC Breda voor de achttiende keer in Eredivisie-verband. Beide clubs trokken in zes edities aan het langste eind. Het doelsaldo is in het voordeel van de thuisploeg: 21-20.

• Tijdens de laatste vijftien duels op bezoek bij De Graafschap (in alle competities) maakte NAC Breda minimaal één doelpunt. In die serie kwamen de Brabanders in totaal tot 25 goals.

Rond het duel wordt stilgestaan bij het overlijden van Jurrie Koolhof. De spelers dragen rouwbanden en er zal een minuut stilte worden gehouden.

De laatste 5 Eredivisie-edities van De Graafschap  NAC Breda:

Seizoen Uitslag
2004/05 0-2
2007/08 0-1
2008/09 0-2
2010/11 1-3
2011/12 3-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.