De Graafschap ontslaat trainer Ulderink na nederlaag

Andries Ulderink is niet langer meer de hoofdtrainer van De Graafschap. De Achterhoeker werd zondagmiddag na een crisisberaad van de directie met de raad van commissarissen medegedeeld dat er geen vertrouwen meer is.

De Graafschap ontslaat trainer Ulderink na nederlaag

De positie van Ulderink was wankel na de onthutsende nederlaag zaterdagavond in het thuisduel met VVV-Venlo. Na een 1-0 voorsprong met rust, werd De Graafschap in de tweede helft met 1-4 weggespeeld. De aanhang keerde zich daarbij tegen de ploeg en de trainer.

Afgelopen week liet algemeen directeur Henk Bloemers nog expliciet weten dat het functioneren van Ulderink niet ter discussie stond. In het nieuwe organisatiemodel, dat De Graafschap voor de komende jaren heeft uitgestippeld, waren de bevoegdheden van de trainer ook toegenomen. Zo zou hij een nog meer nadrukkelijke rol krijgen in het aan- en verkoopbeleid van de club.

Ulderink kwam afgelopen zomer over van Go Ahead Eagles en was de opvolger van Darije Kalezic. De komende dagen gaat de clubleiding zich buigen over de vacante positie. De kans is heel groot dat Richard Roelofsen en Jan Vreman, die onder Ulderink de assistent-trainers waren, samen het seizoen zullen afmaken. (Freek Jansen) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's