De Graafschap jubelt: 'Raar gevoel: weten dat je gaat winnen'

Reacties

De Graafschap-trainer Henk de Jong kon zaterdagavond eindelijk eens een eenvoudige uitoverwinning vieren, maar wist eigenlijk niet zo goed hoe hij dat moest ondergaan. Na de gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle vreesde hij bovendien dat het bier in de spelersbus niet meer te drinken was.

De Graafschap jubelt: 'Raar gevoel: weten dat je gaat winnen'

De Graafschap ging er in Zwolle met de drie punten vandoor, dankzij een eclatante 0-3 overwinning. Aanvoerder Bart Straalman genoot van de sfeer, met name dankzij de Doetinchemse fans. 'Het leek bijna alsof we thuis speelden', zo sprak hij direct na afloop tegenover FOX Sports. 'Ik denk dat ze nog wel even doorgaan met feesten en genieten. Of wij als spelers ook een biertje gaan pakken? Ik mag hopen dat er wat in de bus staat, ja', grijnsde Straalman.

Trainer De Jong stelde zijn captain even later gerust. 'We kunnen eindelijk lekker een biertje nemen in de bus', sprak hij, al grapte hij op de persconferentie dat dat bier wellicht al over de datum is: het was voor De Graafschap pas de eerste uitoverwinning van het seizoen. 'Het was een raar gevoel die laatste vijf minuten: weten dat je gaat winnen. Ik stond de hele wedstrijd te schreeuwen, maar ik dacht: "Zal ik ook even genieten?" Dat doe je haast niet, want dit is nieuw voor ons.'

Hoewel De Graafschap bepaald niet gewend is aan het pakken van drie punten, vond De Jong het niet meer dan terecht. 'Na die domme rode kaart (voor invaller Fabian Serrarens, red.) denk je: "Het zal ons toch niet uit de handen glippen? Het had heel zuur kunnen aflopen, maar met tien man veranderde er niks. We kregen juist meer kansen, het kon ook 0-5 worden. Deze overwinning is echt terecht.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.