De Graafschap houdt bekerdroom levend in Gelders onderonsje

De Graafschap is ten koste van De Treffers doorgedrongen tot de kwartfinales van het bekertoernooi. In de tweede helft liep de thuisploeg eenvoudig weg bij het team uit de Tweede Divisie.

De Graafschap
3 - 0
De Treffers
De Treffers

De Graafschap deed dit seizoen ervaring op met het beëindigen van bekeravonturen van amateurs. In oktober werd Rijnsburgse Boys verslagen, waarna in januari een ruime zege bij HV & CV Quick volgde. Tegen De Treffers moesten De Superboeren het wel doen zonder trainer Adrie Poldervaart, die maandag in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege gezondheidsklachten.

Onder leiding van diens assistent Richard Roelofsen nam De Graafschap in de achtste finale het initiatief. Veel kansen leverde dat in de eerste helft niet op. Sterker, de meeste doelpogingen kwamen van de bezoekers uit Groesbeek. Toch was het De Graafschap dat vroeg in de tweede helft de score opende. Basar Önal controleerde de bal fraai in het strafschopgebied en schoot vervolgens knap raak in de verre bovenhoek: 1-0.

De Graafschap nam snel verder afstand van De Treffers. In de 57ste minuut hielp Giovanni Korte de thuisploeg na een mooie pass van Joel Valencia aan de 2-0. De aanvaller stiftte de bal over de uitgekomen Niels Kornelis heen. De Treffers kwam die klap niet meer te boven. Het slotakkoord kwam op naam van Charlison Benschop. De ingevallen spits kopte al duikend de 3-0 binnen.

De Graafschap is na FC Utrecht het tweede team dat zich geplaatst heeft voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De huidige nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie zat in 2009 voor het laatst bij de laatste acht clubs in het bekertoernooi.