De Graafschap gooit lijntje uit naar oude bekende Jurjus

Reacties

In de zoektocht naar een nieuwe eerste keeper denkt De Graafschap aan kind van de club Hidde Jurjus. De 24-jarige goalie staat onder contract bij PSV, maar de Superboeren hebben al voorzichtig geïnformeerd naar de mogelijkheid om hem komend seizoen te huren.

De Graafschap gooit lijntje uit naar oude bekende Jurjus

Afgelopen jaar speelde Jurjus al op huurbasis bij Roda JC Kerkrade, waarmee hij degradeerde uit de Eredivisie. Ook komend jaar lijkt een verhuur voor Jurjus de meest logische optie, aangezien hij in Eindhoven (nog) niet in aanmerking komt voor een vaste plek onder de lat. Met een rentree op De Vijverberg zou de 24-jarige goalie alsnog behouden blijven voor het hoogste niveau.

De 24-jarige keeper doorliep de jeugdopleiding van De Graafschap, waar hij in 2014/15 onder Jan Vreman eerste doelman werd. Na twee seizoenen verhuisde hij in 2016 naar PSV, dat hem na een seizoen (waarin Jurjus enkel voor Jong PSV speelde) dus verhuurde aan Roda JC. Met de Limburgers degradeerde hij naar de Jupiler League, aan het einde van een seizoen waarin ook Jurjus zelf lang niet altijd overtuigde.

Bij promovendus De Graafschap stond afgelopen seizoen Filip Bednarek onder de lat, maar het aflopende contract van de Pool werd niet verlengd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.