De Graafschap dendert door, Van Hooijdonk weer de held bij NAC

Reacties

De Graafschap blijft maar doordenderen. Tegen FC Eindhoven boekte de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de grootste overwinning van het seizoen. De in de basis debuterende Sydney van Hooijdonk maakte in de topper tegen Excelsior opnieuw het verschil voor NAC Breda. Jong Utrecht staat na de negentiende plaats van vorig seizoen nu knap derde door een overwinning bij Roda JC Kerkrade.

De Graafschap dendert door, Van Hooijdonk weer de held bij NAC
De Graafschap
De Graafschap
4 - 0
FC Eindhoven
FC Eindhoven

Van alle twintig clubs in de Keuken Kampioen Divisie was De Graafschap na zes speelronden de enige die nog ongeslagen was. Met een overwinning op nummer vijf Eindhoven kon de ploeg van Mike Snoei twee vliegen in één klap slaan, in de wetenschap dat de nummers twee en drie NAC Breda en Excelsior elkaar gelijktijdig punten afhandig zouden maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met die opdracht voor ogen gingen De Superboeren goed van start. Ralf Seuntjens had al snel de 1-0 moeten maken, maar raakte van dichtbij de paal. Na een kwartier opende Mohamed Hamdaoui alsnog de score door na een goede combinatie tussen Stef Nijland en Jordy Tutuarima raak te koppen. Na een half uur maakte Gregor Breinburg er al 2-0 van met een schot van afstand.

Eindhoven gaf zich niet zomaar gewonnen en kreeg ook wel mogelijkheden, maar die waren er evengoed voor De Graafschap. Nadat een goal van de bezoekers was afgekeurd wegens buitenspel, maakte Seuntjens er in de 62ste minuut 3-0 van met een uitstekende actie en dito schot. Jordy Thomassen zorgde voor de kroon op de avond met een gekruld schot vanaf rand zestien.

NAC Breda
NAC Breda
2 - 1
Excelsior
Excelsior

Tijdens het onderonsje tussen de twee andere degradanten uit de Eredivisie hadden NAC en Excelsior aanvankelijk moeite het verschil te maken en kansen te creëren. Invaller Othmane Boussaid schudde de boel een kwartier na rust wakker met een knal tegen de lat. Kort daarna was het wel raak toen Ivan Ilic snoeihard binnenschoot na slecht uitverdedigen van Excelsior.

Het antwoord van de Kralingers liet niet lang op zich wachten. Een kwartier na de 1-0 tikte Elías Ómarsson de gelijkmaker binnen uit een voorzet van Ahmad Mendes Moreira, maar het was Van Hooijdonk die na zijn twee goals tegen Jong AZ weer uitgroeide tot man van de avond door NAC toch nog de zege te bezorgen. Luigi Bruins kreeg daarna nog rood voor een harde overtreding.

Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Go Ahead Eagles was vorig seizoen heel dicht bij promotie in de play-offs tegen RKC Waalwijk, maar kan de top van Keuken Kampioen Divisie tot nu toe niet bijbenen. Sam Beukema zorgde tegen Jong Ajax voor een bliksemstart door al in de eerste minuut te scoren. De Amsterdammers kwamen na rust langszij dankzij Jurgen Ekkelenkamp, die knap wegdraaide en raak schoot. Lassina Traoré had Jong Ajax in de slotfase nog de zege kunnen bezorgen, maar miste vanaf elf meter. 

FC Den Bosch
FC Den Bosch
4 - 0
MVV Maastricht
MVV Maastricht

Het geplaagde FC Den Bosch boekte vrijdag de eerste overwinning van het seizoen door MVV Maastricht thuis met ruime cijfers aan de kant zetten. Daarbij sprong de thuisploeg uitermate efficiënt om met de kansen die het kreeg. Alexander Laukart, Luuk Brouwers, Mats Deijl en Paco van Moorsel zorgden ervoor dat de nummer vier van vorig seizoen eindelijk weer eens kon juichen. Aanvoerder Danny Verbeek was belangrijk door bij de eerste twee goals de assist te geven. 

Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
1 - 3
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht

Bij Roda JC is het lek nog altijd niet boven. De Limburgers pakten vier punten in de laatste twee duels, maar Eros Maddy zette Jong FC Utrecht al vroeg op voorsprong. Dat Roshon van Eijma vlak na rust zijn tweede geel kreeg, hielp Roda ook al niet. Doelman Tom Muyters voorkwam vervolgens lang erger, totdat Hicham Affechay in de slotfase als nog de 0-2 maakte. De 1-2 van Romario Rösch kwam te laat. Het werd zelfs nog 1-3 via Jonas Arweiler voor Jong Utrecht, dat nu derde staat.

FC Dordrecht
FC Dordrecht
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Ook NEC presteert nog niet zoals je misschien van een voormalige Eredivisie-club zou verwachten. De Nijmegenaren wonnen dit seizoen pas twee keer en leden vrijdag de tweede nederlaag van het seizoen tegen uitgerekend FC Dordrecht, dat nog op de eerste zege wachtte. Vlak na rust ging het mis voor NEC door een eigen doelpunt van Tom van de Looi. Vlak voor tijd schoot Dwayne Green de wedstrijd in het slot door een vrije trap via de paal binnen te schieten.  

Overige uitslagen


Vr 20 sep. 2019

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
5
NAC Breda
29
14
8
7
48-30
+18
50
6
Go Ahead Eagles
29
12
12
5
49-41
+8
48
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.