De fabelachtige statistieken van Salah en Liverpool: 'Is er iemand beter?'

Reacties

Aan de hand van Mohamed Salah en Roberto Firmino haalde Liverpool zaterdag uit op bezoek bij Watford. The Reds scoorden voor de zevende uitwedstrijd op rij meer dan drie keer, een unieke serie voor een Engelse club. De statistieken van Liverpool en Salah zijn fabelachtig te noemen.

De fabelachtige statistieken van Salah en Liverpool: 'Is er iemand beter?'
© Imago
Watford
Watford
0 - 5
Liverpool
Liverpool

• Sadio Mané opende na een prachtpass van Salah de score tegen Watford en staat nu op honderd doelpunten in de Premier League. Hij is pas de derde speler in de competitie die dat aantal bereikt zonder dat een van de goals een penalty was. Les Ferdinand (149) en Emile Heskey (110) deden dat eerder.

• James Milner was de aangever op de 0-2 van Firmino en noteerde zo zijn eerste assist van dit seizoen. De 35-jarige middenvelder heeft nu in achttien Premier League-seizoenen op rij minimaal één assist gegeven. De reeks begon in het seizoen 2002/03.

• Salah zorgde zelf voor de 0-4 en heeft nu voor het eerst in zijn loopbaan in acht officiële wedstrijden op rij gescoord. De Egyptenaar stuurde de verdediging van Watford het bos in en rondde af door de bal in de verre hoek te krullen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Slechts drie spelers uit de grootste vijf competities van Europa zijn dit seizoen betrokken geweest bij tien of meer goals: Karim Benzema (16), Erling Haaland (10) en Salah (10).

• Firmino maakte voor de tweede keer in zijn carrière een hattrick in de Premier League. Hij is daarmee de eerste Braziliaan die dat voor elkaar krijgt. Voor Liverpool was het de 41ste hattrick in de competitie, het hoogste aantal van alle clubs. Arsenal staat op veertig.

• Firmino is de laatste tijd vooral buitenshuis op schot. De aanvaller maakte zijn laatste tien goals in officiële duels in uitwedstrijden.

Klopp: 'Kom op, wie is er beter dan hij?'

Jürgen Klopp kwam superlatieven tekort om de prestaties van Mohamed Salah te beschrijven. De manager van Liverpool was zeer onder de indruk van het optreden van de Egyptenaar tegen Watford. Volgens de Duitse oefenmeester is Salah zelfs de beste speler van de wereld.

'Kom op, we zien het allemaal. Wie is er op dit moment beter dan hij?', vroeg Klopp zich af in gesprek met Sky Sports. 'Het is overduidelijk. Er zijn altijd discussies zoals deze gaande zodat we het niet hoeven te hebben over wat Ronaldo en Messi voor het voetbal hebben betekend en hoe lang zij dominant zijn geweest. Maar op dit moment is het duidelijk dat er niemand beter is dan Salah.'

'Hij is in vorm, dat is hij al langer', vervolgde Klopp. 'En hij is jong genoeg om deze vorm nog even vast te houden. Het hele team was vandaag geweldig, maar wat Salah liet zien… Bij de eerste goal gaf hij een geweldige pass en zijn goal was exceptioneel. Hopelijk kan hij dit nog heel lang volhouden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.