De enorme impact van Van Persie, De Kuip bij meest passievolle stadions

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De enorme impact van Van Persie, De Kuip bij meest passievolle stadions
© Pro Shots

Iker Casillas beantwoordde woensdag vragen op Twitter. Het ging uiteraard ook over de Champions League-finale van 2014, waarin Real Madrid met zeer veel moeite Atlético Madrid versloeg. Sergio Ramos maakte in de blessuretijd de 1-1, nadat Casillas een weinig overtuigende indruk maakte bij de 1-0 van Diego Godín. 'Ik vertelde Ramos dat hij de fucking boss is en dat hij altijd de speler zal zijn die ons La Décima bezorgde. Daarna kuste ik hem.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De impact van Robin was vanaf dag één enorm. Hij stond er meteen met zijn techniek en andere kwaliteiten. Zijn balcontrole, met beide voeten, was ongekend.'
• Doelman Anders Lindegaard blikt terug op het seizoen 2012/13, toen Manchester United met Robin van Persie als aanwinst naar de landstitel denderde in de Premier League. 'Ik herinner me nog de euforische stemming in de voorbereiding nadat hij kwam.' (The Guardian)

'Ik ben wel wat gespierder geworden, omdat ik veel tijd investeer in mijn lichaam. Dat moet wel als ik nog wil voetballen op deze leeftijd. Verder heb ik een lange baard en lang haar, dat is nu gewoon mijn stijl. Mensen vergelijken me weleens met een viking. Ik hou ook heel erg van series en films over vikings. Ik ben trouwens alleen qua uiterlijk veranderd hoor, vanbinnen ben ik nog dezelfde persoon als in Heerenveen.'
• Zou jij hem nog herkennen als je hem op straat tegen het lijf loopt? Voormalig SC Heerenveen-speler Danijel Pranjic, inmiddels 38 jaar oud, bespreekt in een uitgebreid interview met VICE onder meer zijn nieuwe stijl.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hé, ik weet wie jij bent! Jij bent Ibrahim Afellay.'
• Een PSV-supporter die zijn seizoenkaart heeft verlengd wordt verrast door Ibrahim Afellay. De fan moet aan de telefoon wel even bijkomen van de schrik, hij beseft in eerste instantie amper dat hij de spelmaker aan de lijn heeft. Afellay, die deze zomer vertrekt bij PSV, belde samen met onder anderen Cody Gakpo en Denzel Dumfries verschillende supporters om zijn dankbaarheid te uiten voor de steun.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

France Football heeft een ranglijst samengesteld van de meest passievolle stadions ter wereld. Op één staat La Bombonera, de iconische thuishaven van Boca Juniors, gevolgd door het Anfield van Liverpool. De Kuip vinden we terug op de twaalfde plaats.

'Ik maakte niet zo snel het verschil als dat van mij verwacht werd. En bij een club als Manchester City wordt niet gewacht: er zijn hier twintig topspelers, dus belandde ik op de bank, terwijl de andere spelers het erg goed deden. Het was daarom moeilijk voor mij om terug te keren.'
Riyad Mahrez werd in de zomer van 2018 de recordaankoop van Manchester City, maar kende een moeizame start in het Etihad Stadium. Inmiddels heeft hij zijn draai gevonden: 'Gelukkig speelde ik nog wat goede wedstrijden aan het einde van het afgelopen seizoen en vervolgens begon ik op een heel andere manier aan dit seizoen. In de wedstrijden die ik speelde heb ik gepresteerd, dus het vertrouwen is er', aldus de Algerijn tegen Sky Sports.

© Pro Shots

• Een blik op de kalender leert ons dat er vandaag heel wat verjaardagen gevierd worden. Bij Liverpool bijvoorbeeld, dat vandaag 128 jaar geleden werd opgericht. Bij Borussia Dortmund zorgen Mario Götze (28) en Lukasz Piszczek (35) voor de taart en verder feliciteren we Jan Reker (72), Luigi Di Biagio (49), Cristiano (39, nee, niet Ronaldo), Sergey Rebrov (46), Amauri (40) en Papiss Cissé (35). De verjaardag van laatstgenoemde is natuurlijk een mooie gelegenheid om onderstaande goal er weer eens bij te pakken.

• En over mooie doelpunten gesproken: vandaag drie jaar geleden maakte Mario Mandzukic namens Juventus dit doelpunt in de overigens wel verloren Champions League-finale tegen Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.