De EL-droom van Granada: 'Vroeger zagen we PSV op tv, nu spelen we tegen ze'

Reacties

Granada kan donderdagavond een lastige periode afsluiten door in de Europa League geschiedenis te schrijven. Volgens spits en routinier Roberto Soldado is het extra bijzonder dat uitgerekend PSV de tegenstander is in het Estadio Nuevo Los Cármenes.

De EL-droom van Granada: 'Vroeger zagen we PSV op tv, nu spelen we tegen ze'
© Pro Shots
Granada
Granada
0 - 1
PSV
PSV

De situatie in Groep E van de Europa League is bijzonder spannend. Granada gaat aan kop met tien punten uit vier wedstrijden, PSV volgt met zes punten, terwijl PAOK Saloniki op vijf punten staat. Voor de Spanjaarden is het dus duidelijk: als er donderdagavond thuis niet wordt verloren van de Eindhovenaren, dan zijn ze geplaatst voor de knock-outfase van het tweede continentale clubtoernooi. En dat zou een prachtig succes zijn voor de Europese debutant.

'Dit wordt een historische wedstrijd voor ons', zo sprak de 35-jarige Soldado (die tijdens de 1-2 in het Philips Stadion ontbrak wegens een coronabesmetting) op de vooruitblikkende persconferentie. 'We kunnen de droom van de stad en de club uit laten komen. Als ik naar de gezichten van mijn teamgenoten kijk, zie ik de passie die ikzelf ook voel. We zijn bezig met iets prachtigs, maar kunnen nog veel grotere dingen bereiken. Ik kijk ernaar uit om de volgende pagina in onze geschiedenis te schrijven.' Dat dat tegen de ploeg uit Eindhoven kan gebeuren, vindt hij extra mooi. 'Vroeger zagen we PSV op televisie, nu mogen we zelf tegen ze spelen. Daar moeten we van genieten.'

Voor de ploeg van de voormalige spits van onder meer Real Madrid, Valencia en Tottenham Hotspur wordt het de eerste wedstrijd in december, na een dramatische novembermaand. Granada won daarin weliswaar tweemaal van Omonia Nicosia, de zwakke broeder in de EL-poule, maar in de competitie werd pijnlijk verloren van Real Sociedad, Real Valladolid en Celta de Vigo. Daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen Levante. De ploeg staat daardoor inmiddels achtste in La Liga.

Soldado is logischerwijs blij dat november erop zit, maar maakt zich tegelijkertijd geen zorgen. 'Het is een vreemde maand geweest, om meerdere redenen, maar dat is voorbij. Alle teams krijgen te maken met ups en downs, zelfs de beste ploegen ter wereld. Wij moeten ons heel bewust zijn van wie we zijn, waar we vandaan komen en ons hoofd koel houden. Want nog niet zo lang geleden was het ondenkbaar dat Granada op tien punten in de Europa League en veertien punten in La Liga zou staan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.