De eeuwige helden van Leicester City: wat is er met hen gebeurd?

Reacties

Leicester City verlengde maandag het aflopende contract van aanvoerder Wes Morgan met één jaar. De Jamaicaan ligt nu tot medio 2020 vast bij The Foxes. Morgan was al captain in het kampioensseizoen 2015/2016 en is zeker niet de enige kampioen van dat jaar dat nog in Leicester onder contract staat. Wat is er nog over van het basiselftal van het kampioensjaar?

De eeuwige helden van Leicester City: wat is er met hen gebeurd?

Doelman: Kasper Schmeichel
Liefst vijftien keer wist Kasper Schmeichel de nul te houden in het kampioensjaar. Alleen Arsenal-doelman Petr Cech deed het dat seizoen beter met zestien clean sheets. Inmiddels is Schmeichel uitgegroeid tot een clubicoon en is hij na Morgan de tweede aanvoerder van Leicester City. Na de fatale helikoptercrash van voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha maakte de inmiddels 32-jarige doelman indruk met een eerbetoon op social media. 'Je kon je geen betere voorzitter wensen. Hij had echt een impact op mijn leven, dat geldt niet voor veel mensen. Hij stond altijd voor iedereen klaar', zei Schmeichel, die afgelopen zomer zijn contract met vijf jaar verlengde tot medio 2023.

Rechtsback: Danny Simpson
In tegenstelling tot Schmeichel kan Danny Simpson bepaald niet zeggen dat hij nog elke week in actie komt voor Leicester City. De inmiddels 32-jarige vleugelverdediger staat nog tot aankomende zomer onder contract en lijkt te gaan vertrekken. In de competitie krijgt Ricardo Pereira de voorkeur en volgens Engelse media moet aankomende zomer ook Timothy Castagne naar het King Power Stadium komen. De dagen van Simpson lijken daarmee geteld in Leicester.

Centrale verdediger: Wes Morgan
Het was Wes Morgan die in 2016 de Premier League-trofee omhoog tilde na het ultieme voetbalsprookje. Maandag verlengde de 35-jarige captain, die in 2012 overkwam van Nottingham Forest, zijn aflopende contract met een jaar. 'Dit betekent veel voor me. We hebben veel ups and downs meegemaakt als club dus ik ben erg blij dat ik hier langer mag blijven', aldus Morgan.

Centrale verdediger: Robert Huth
Robert Huth was Morgans partner in crime tijdens het kampioensjaar én het seizoen daarna. Door een enkelblessure speelde de Duitser op 6 mei 2017 zijn laatste competitiewedstrijd voor Leicester City. Hoewel Huth, die eerder al kampioen van Engeland werd met Chelsea, in het seizoen 2017/2018 nog wel onder contract stond bij Leicester City, speelde hij geen enkele wedstrijd. Aan het einde van dat seizoen zette hij op 32-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan.

Linksback: Christian Fuchs
Naast Simpson en Morgan is Christian Fuchs de derde verdediger van het kampioensjaar die nog altijd onder contract staat in het King Power Stadion. De Oostenrijker kwam voor aanvang van het kampioensjaar transfervrij over van Schalke 04 en stond in dertig wedstrijden in de basis. Inmiddels is Fuchs 32 en speelt hij zelden nog (drie keer dit Premier League-seizoen). Buiten het veld speelt hij wel veel: als eSporter van zijn eigen team 'No Fuchs Given'.

Rechtermiddenvelder: Riyad Mahrez
Logisch gevolg van een kampioensjaar is dat er ook spelers in de nadrukkelijke belangstelling komen te staan van Europese topploegen. Met zeventien goals en tien assists was Mahrez een van de grote mannen bij de kampioen van 2015/2016. Hoewel velen verwachtten dat de Algerijn meteen de overstap naar een andere club zou maken, bleef Mahrez nog twee seizoenen om in de zomer van 2018 voor een recordbedrag van bijna 68 miljoen euro alsnog naar Manchester City te verkassen. Nooit ontving Leicester City zoveel geld voor een speler. Dit seizoen scoorde Mahrez zes keer in 23 Premier League-optredens voor The Citizens.

Centrale middenvelder: Danny Drinkwater
Ook Danny Drinkwater kon na het kampioensjaar rekenen op belangstelling van Engelse topclubs. De middenvelder ging nog wel met Leicester City de Champions League in (Leicester City werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Atlético Madrid), maar in de zomer van 2017 haalde Chelsea de Engelsman toch voor bijna 38 miljoen euro naar Stamford Bridge. Daar zit Drinkwater nu op een dood spoor: hij kwam naast het verloren duel om de Community Shield geen wedstrijd meer in actie.

Centrale middenvelder: N'Golo Kanté
De kleine grote man op het middenveld: N'Golo Kanté. Niet alleen bij Leicester City was hij onmisbaar, dat is hij sinds zijn overstap in 2016 ook bij Chelsea, dat hem voor bijna 36 miljoen euro overnam. En ook op het middenveld van het Franse elftal, waarmee Kanté vorig jaar wereldkampioen werd, is Kanté niet weg te denken. Hij maakte op 25 maart 2016 zijn debuut en speelde sindsdien 36 wedstrijden voor Les Bleus. 

Linkermiddenvelder: Marc Albrighton
Marc Albrighton is de enige middenvelder van het kampioenselftal die nadien geen transfer verdiende. De inmiddels 29-jarige Engelsman bleef in Leicester en bleef daar een vaste waarde. Momenteel kampt Albrighton met een hamstringblessure.

Rechterspits: Shinji Okazaki
Shinji Okazaki begon steevast naast Jamie Vardy in de basis van Leicester City in het kampioensjaar, maar toch kwam hij maar tot vijf goals in dat seizoen. Leonardo Ulloa, die Okazaki regelmatig halverwege de wedstrijden afloste, scoorde er dat seizoen eentje meer. Toch hield coach Claudio Ranieri vast aan de Japanner, wiens contract bij Leicester City aankomende zomer afloopt. Een afscheid lijkt onvermijdelijk: 'Het is aan Leicester. Ik weet niet of ze me nodig hebben. Natuurlijk zou het ideaal zijn om naar een team te gaan dat mij hard nodig heeft. Misschien is het tijd om na 3,5 jaar verder te kijken', zei Okazaki afgelopen winter toen The Foxes een bod van Huddersfield Town weigerden. De Japanner kwam dit seizoen tot negentien wedstrijden (vooral invalbeurten) en scoorde niet één keer.

Linkerspits: Jamie Vardy
Jamie Vardy was samen met Mahrez dé grote man in het kampioensjaar. In 36 optredens maakte hij 24 goals. Ook Vardy werd dat seizoen beloond met een debuut bij het Engelse elftal en hoewel hij zo'n beetje in verband werd gebracht met elke Engelse topclub bleef hij Leicester City trouw. Zijn huidige contract loopt nog tot medio 2022. Vardy is dan 35 jaar. 'Iedereen weet hoe ik me voel bij deze club en ik ben heel blij dat ik me voor de komende vier jaar aan Leicester City heb verbonden. De club en ik hebben de afgelopen jaren een waanzinnige reis meegemaakt', zei Vardy bij zijn contractverlenging afgelopen zomer.

Coach: Claudio Ranieri
'Na alles wat hij heeft gedaan: onbegrijpelijk.' Dat was de reactie van Gary Lineker toen Claudio Ranieri in februari 2017 de laan uit gestuurd werd in Leicester. Op dat moment stonden The Foxes zeventiende, slechts één punt boven de degradatiestreep. Het kostte de Italiaan zijn baan, waarna hij in juni aan de slag ging bij het Franse FC Nantes. Daar hield Ranieri het na een tiende plek na één seizoen voor gezien. Op 14 november 2018 keerde de Italiaanse manager terug in de Premier League bij Fulham. Daar kon hij de slechte prestaties niet verbeteren en na drie maanden volgde alweer ontslag. Sinds begin maart is Ranieri coach in zijn thuisland bij AS Roma. Daar staat hij tot het einde van het seizoen onder contract.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.