De 'duizend problemen van Kluivert' die OGC Nice nooit vergeten is

Reacties

Het strijdplan van Christophe Galtier om met OGC Nice de Franse top aan te vallen krijgt steeds meer vorm. Met Calvin Stengs en Justin Kluivert heeft hij in ieder geval zijn nieuwe vleugels binnen.

De 'duizend problemen van Kluivert' die OGC Nice nooit vergeten is
© Pro Shots

De vermogende eigenaar Ineos tastte deze zomer diep in de buidel om kampioenscoach Galtier los te weken bij Lille: liefst vier miljoen euro werd er betaald voor de 54-jarige oefenmeester. Afgelopen week vertelde Galtier in gesprek met Nice Matin welke twee types hij nog miste in de selectie van zijn nieuwe club.

'De selectie heeft echte leiders nodig die de regie kunnen nemen in het veld, maar ook jonge, onbevange spelers met veel snelheid', analyseerde de Fransman. Dat laatste probleem lijkt opgelost met Stengs en Kluivert, die dinsdagavond gepresenteerd werd.

In Nice kenden ze Kluivert nog goed van de confrontaties met Ajax in de voorrondes van de Champions League in 2017. 'Met zijn snelheid, explosiviteit en zijn dribbels veroorzaakte hij onze achterhoede duizend problemen tegelijk', wordt op de clubsite teruggeblikt op het tweeluik van vier jaar geleden, toen onder meer Dante (hoofdfoto) al speler van Nice was. 'Nu gaat Kluivert in ons shirt spelen en ons team helpen met zijn talent en dynamiek.'

Franse media verwachten dat Galtier bij Nice, net als bij Lille, kiest voor een 4-4-2-systeem. Kluivert en Stengs zijn daarbij gehaald voor de vleugels. Stengs op rechts, Kluivert op links, zijn favoriete positie. Kasper Dolberg (23) en Amine Gouiri (21) lijken in het centrum een spitsenduo te gaan vormen. Zo krijgt Nice een piepjonge aanval.

Gerelateerde artikelen
Meer OGC Nice
Meer over OGC Nice
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.