De duizelingwekkende cijfers achter 'de 600 van Messi'

Reacties

Amper vier dagen nadat Cristiano Ronaldo een krankzinnige mijlpaal bereikte, presteerde Lionel Messi precies hetzelfde. In samenwerking met statistiekenbureau Opta gaan we dieper in op de duizelingwekkende cijfers van de kleine Argentijn.

De duizelingwekkende cijfers achter 'de 600 van Messi'

Zaterdag was het eerst de beurt aan Ronaldo. Tijdens het 1-1 gelijkspel van Juventus bij Internazionale in de Serie A maakte de Portugees de gelijkmaker, wat zijn 600ste clubdoelpunt was. Messi kon uiteraard niet uitblijven en antwoordde vrijwel direct. Woensdag nam hij, in de door Barcelona met 3-0 gewonnen Champions League-kraker tegen Liverpool, twee doelpunten voor zijn rekening. Dat waren voor hem nummers 599 én 600 in clubverband, de Argentijn maakte die goals uiteraard allemaal voor één en dezelfde club.

Messi had daar 683 wedstrijden voor nodig. Van de 85 teams waartegen hij speelde, scoorde hij er tegen 76. Met 36 treffers is Sevilla zijn favoriete tegenstander, terwijl ook aartsrivaal Real Madrid (26) en stadgenoot Espanyol (25) in zijn topvijf staan. Wat ook opmerkelijk is: Messi heeft nu bijna net zo veel doelpunten gemaakt als de nummers twee, drie én vier op de lijst van Barça-topscorers aller tijden bij elkaar. César Rodríguez (232), Ladislao Kubala (194) en Josep Samitier (184) zijn samen tot 610 goals gekomen.

Van al zijn 600 goals maakte Messi er 491 met links, 85 met rechts en 22 keer met het hoofd. En dus waren er ook 2 doelpunten die hij met andere lichaamsdelen (zoals de knie) maakte. Hij scoorde 501 keer van binnen de zestienmeter, terwijl 42 van zijn 99 doelpunten van buiten het strafschopgebied uit directe vrije trappen vielen. De speler die de meeste assists afleverde op Messi is Dani Alves (42 stuks). De kans is echter vrij groot dat Luis Suárez (41 assists op Messi) hem binnenkort passeert. Ook Andrés Iniesta (37), Xavi (31) en Pedro (25) gelden als meesteraangevers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.