De 'Duitse droom' van Sparta-parel Ache komt steeds dichterbij

Reacties

De goede prestaties van Sparta Rotterdam-spits Ragnar Ache zijn ook in zijn vaderland Duitsland niet onopgemerkt gebleven. Het goudhaantje van de Kasteelheren is namelijk voor het eerst opgeroepen voor Jong Duitsland.

De 'Duitse droom' van Sparta-parel Ache komt steeds dichterbij
© Pro Shots

De nu 21-jarige spits heeft een Duitse vader en een Ghanese moeder, en werd geboren in Duitsland. Op jonge leeftijd verhuisde hij echter naar Nederland, waarna hij op elfjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Sparta terechtkwam. In het verleden heeft Ache weleens nagedacht over het aanvragen van een Nederlands paspoort, zo vertelde hij twee jaar geleden al tegen VI. Maar: 'Een dubbele nationaliteit schijnt lastig te zijn in Duitsland. We hebben het wel geprobeerd in het verleden, maar het lukte niet.'

En dus heeft Ache de Duitse nationaliteit, waardoor hij al van jongs af aan een 'Duitse droom' koestert. 'Ik zou eigenlijk wel graag voor het Duitse team willen spelen', sprak hij tijdens datzelfde VI-interview in 2017. 'Ooit, nu nog niet. Ik heb net een paar wedstrijden in de Eredivisie gespeeld.'

Inmiddels heeft Ache al heel wat meer ervaring op het hoogste niveau. Dit seizoen stond hij in tien van de twaalf Eredivisie-duels in de basis namens Sparta, hij scoorde al vijf keer. Afgelopen weekend was hij tegen PSV (2-2) bijvoorbeeld nog goed voor de openingstreffer. Zijn goede spel levert hem nu een eerste oproep voor een Duits jeugdelftal op. Hij mag hopen op speeltijd, in het EK-kwalificatieduel van zondag 17 november tegen Jong België.

De selectie van bondscoach Stefan Kuntz herbergt overigens nog meer bekende namen. Verdedigers Julian Chabot (ex-Sparta en -FC Groningen) en Tim Handwerker (voorheen eveneens FC Groningen) zijn ook opgeroepen. Dat geldt ook voor Heracles Almelo-middenvelder Orestis Kiomourtzoglou.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.