De druk staat er vol op bij Feyenoord: 'Maar dat zijn we wel gewend'

Reacties

Een geslaagd seizoen zal het niet meer worden voor Feyenoord, maar het winnen van de KNVB-beker zou wel veel goedmaken. Dat moesten aanvoerder Karim El Ahmadi en trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie richting de bekerfinale van zondag tegen AZ wel toegeven.

De druk staat er vol op bij Feyenoord: 'Maar dat zijn we wel gewend'

Van Bronckhorst vond het te ver gaan om van alles-of-niets te spreken, nu Feyenoord als uittredend kampioen als vierde gaat eindigen in de Eredivisie op grote afstand (momenteel 21 punten) van de nieuwe kampioen PSV. 'Dat is wel heel kort door de bocht. Maar in de competitie is het niet gegaan zoals we wilden, het was met vallen en opstaan. En we kunnen nog steeds twee van de drie prijzen winnen. Het is geen topseizoen, maar wel een waarin we prijzen kunnen pakken.'

Daar sloot El Ahmadi zich bij aan. 'De drang is heel groot om weer een prijs te pakken. Als je er één keer een hebt gepakt, weet je wat voor gevoel dat is. Dat smaakt naar meer, dat gevoel leeft in deze groep heel erg. We staan nu vierde. Als we de beker winnen is het nog geen geslaagd seizoen, maar maakt dat wel veel goed.' En dat dat wéér in De Kuip kan gebeuren, is een mooi extraatje. 'Dat geeft wat extra's, een lekker gevoel.' Al is het maar omdat Feyenoord zijn laatste prijzen ook in eigen stadion pakte.

AZ zoekt bevestiging, Feyenoord vreest duo Weghorst-Jahanbakhsh

Druk
Dat de druk er zondag weer opstaat, kan Feyenoord volgens Van Bronckhorst wel mee omgaan. 'We hebben dat al een aantal keer gehad, met de beker (2016, red.) en het kampioenschap (2017, red.). Mijn team is wel gewend aan de druk om te móéten presteren.' Maar die ervaring speelt volgens Van Bronckhorst geen doorslaggevende rol. 'Maar het helpt wel. Je weet wat je kan verwachten. Veel spelers bij ons hebben dat, dat is voor mij fijn om te weten', aldus de Feyenoord-coach.

De oud-international schat de kansen voor komende zondag ook in op fifty-fifty. 'Omdat het één wedstrijd is. Het is een finale. Geluk of één moment kunnen bepalend zijn. Daarin kan alles gebeuren, er staan zondag twee ploegen in het veld die kunnen winnen. Dat hebben we allebei laten zien dit seizoen.' Van Bronckhorst leeft wat dat betreft met vertrouwen toe naar het duel. 'Onze beste periode was de afgelopen weken, we hebben zes duels op rij gewonnen, het vertrouwen is terug.'

Haps zeldzame back die Jahanbakhsh kan afstoppen

En dan zijn er nog de goede resultaten van dit seizoen tegen AZ, dat Feyenoord in Alkmaar met 0-4 versloeg en in De Kuip met 2-1. 'Dat geeft vertrouwen, maar zegt weinig over zondag.' Duidelijk is dat Feyenoord zijn zaakjes goed op orde heeft als het Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst kan neutraliseren. 'Als zij niet scoren doen we het goed. Ze zijn een ploeg in vorm, scoren makkelijk. Dat moeten we goed bespelen. Als we dat kunnen pareren, zijn we goed op weg.'

Training
Feyenoord werkt zaterdag nog een laatste training af, voordat het naar het hotel gaat. Van Bronckhorst: 'Zo doen we het altijd voor grote wedstrijden.' De laatste oefensessie zal moeten uitwijzen of Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson op tijd fit zijn voor de finale. De twee vleugelspitsen ontbraken woensdag op bezoek bij Willem II (1-5 zege) door blessures, maar hebben inmiddels weer meegetraind. Verdediger Jeremiah St. Juste is er sowieso niet bij door een schouderblessure.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord treft AZ in 'spannendste toernooi van Europa'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.