De dag van het lachwekkendste Premier League-bod ooit

Reacties

Het is weer smullen geblazen voor de media in Engeland, 24 juli is aangebroken. Dit zal voor altijd de dag zijn van het lachwekkende Arsenal-bod op Luis Suárez. The Gunners dachten de topspits wel even op te kunnen pikken bij Liverpool.

De dag van het lachwekkendste Premier League-bod ooit
© Pro Shots

Normaal gesproken blijven biedingen van clubs binnen de bestuurskamers. Het onderhandelen gebeurt achter gesloten deuren en vaak genoeg worden transfersommen helemaal niet genoemd in de persberichten als het eenmaal zover is. Het was daarom zo opvallend dat Liverpool van zich afbeet op 24 juli 2013.

Wat gebeurde er acht jaar geleden? Arsenal had met Arsène Wenger aan het roer via-via te horen gekregen dat er een clausule in het contract van Luis Suárez bij Liverpool stond. De van Ajax overgekomen spits had net 23 keer gescoord in één Premier League-seizoen, maar zou volgens The Gunners voor veertig miljoen pond zijn op te pikken op Anfield. Wat volgde was een – volgens Engelse media 'cheeky' bod – van 40.000.001 pond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het bod zal met verbazing zijn ontvangen in Liverpool. Van een clausule in het contract van Suárez was immers geen sprake en het was eigenaar John Henry die in de pen klom. 'Wat denk je dat ze daar roken in het Emirates Stadion?'

Het is een van de grootste transferflaters in de geschiedenis van de Premier League en sluit mooi aan in een rijtje van Arsenal-flops. Het was voor Engelse media in het verleden een sport om Wenger te vragen naar topspelers die hij bijna naar Londen had gehaald. De nadruk ligt dan op bijna. Noem een topspeler op en Wenger had hem in het verleden wel naar Arsenal kunnen halen, zo luidt de theorie.

Van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tot aan Gianluigi Buffon en Roberto Carlos: met een beetje meer geluk in de onderhandelingen hadden ze volgens Wenger furore kunnen maken in bij Arsenal in plaats van bij Barcelona, Real Madrid en Juventus. Het verhaal is bekend: zij kwamen niet, net als Luis Suárez.

FC Bijna Arsenal

(volgens Wenger)

Suárez maakte in het shirt van Ajax indruk door 49 keer te scoren in één seizoen. Liverpool pikte hem een half jaar later op,

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.