De dag dat San Marco heel San Siro en Capello aan het huilen bracht

Reacties
De dag dat San Marco heel San Siro en Capello aan het huilen bracht
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Marco van Basten is inmiddels een graag geziene gast in voetbaltalkshows, maar in de vorige eeuw was het nog de beste spits op aarde. In Italië werd de aanvaller liefkozend San Marco genoemd. Vandaag is het 27 jaar geleden dat hij trainer Fabio Capello aan het huilen bracht.

San Siro zat bomvol toen Van Basten - geteisterd door hevig enkelletsel - zich opstelde voor de deur van de kleedkamer van AC Milan. Ruim tachtigduizend mensen waren gekomen om nog één keer een glimp van hun idool op te kunnen vangen. 'Jouw voetbaldaden zijn nu al legendarisch', vertelde een spandoek treffend.

De hand van de iconische scheidsrechter Pierluigi Collina, de opkomst achter de elf basisspelers van de Milanezen en de eindeloze, staande ovatie zorgden voor vele emoties bij de aanwezigen. Niet bij Van Basten zelf, die stoïcijns een ereronde maakte. Gepijnigd door zijn versleten gewricht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Capello kon het afscheid van zijn oogappel moeilijk aanzien. Na ruim twee jaar blessureleed moest een van de beste spitsen die de Serie A ooit kende, zijn schoenen aan de wilgen hangen. En dat deed de gelouterde oefenmeester veel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Oranje werd de spits Europees kampioen. Met Milan won hij drie landstitels en twee keer de Europa Cup I. Ook met Ajax werd de goalgetter drie keer landskampioen. Daarnaast voegde hij de Europa Cup II toe aan zijn palmares. Vele bekersuccessen volgden. Drie keer won Van Basten uiteindelijk de Ballon d'Or, als beste speler ter wereld. Het spandoek zei niets teveel.

Lees hier een eerder door VI gemaakt verhaal over het tijdperk van Marco van Basten in Milaan:

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.