De Bruyne troeft Liverpool-sterren af en kan toch nog juichen

Reacties

Kevin De Bruyne is uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De Belgische spelmaker van Manchester City troeft onder meer een drietal spelers van kampioen Liverpool af en kan zodoende toch nog een klein beetje feestvieren.

De Bruyne troeft Liverpool-sterren af en kan toch nog juichen
© Pro Shots

Zaterdagavond werden City en De Bruyne nog uit de Champions League geknikkerd door Olympique Lyon, nadat de landstitel al aan Liverpool moest worden gelaten en in de halve finale van het FA Cup-toernooi werd verloren van Arsenal. Schrale troost was de winst van de League Cup, maar ondanks het matige seizoen, maakte De Bruyne grote indruk. Zo was hij afgelopen jaar goed voor dertien goals en twintig assists.

Dat heeft hem nu een fraaie ereprijs opgeleverd: hij is door de Premier League uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Hij is (na Vincent Kompany en Eden Hazard) de derde Belg ooit die de award wint. De Bruyne troeft Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Sadio Mané (allen Liverpool), Nick Pope (Burnley), Jamie Vardy (Leicester City) en Danny Ings (Southampton) af.

Overigens gingen enkele andere prijzen al wél naar Liverpool. Zo werd Jürgen Klopp zaterdag nog benoemd tot Manager van het Jaar en kreeg Alexander-Arnold de prijs voor Talent van het Jaar. Eerder werd aanvoerder Henderson door de Engelse sportpers nog tot Speler van het Jaar gekroond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.