De Bruyne looft penaltykiller Muric: 'Hij heeft stalen zenuwen'

Reacties

Precies vier maanden nadat hij de nul hield namens NAC Breda in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (3-0) was Arijanet Muric de held van Manchester City. De twintigjarige doelman stopte twee strafschoppen in de League Cup-wedstrijd tegen Leicester City (1-1), wat hem veel lof opleverde.

De Bruyne looft penaltykiller Muric: 'Hij heeft stalen zenuwen'

City haalde de aan NAC verhuurde Muric enkele dagen na zijn debuut tegen De Graafschap al terug naar Manchester nadat Claudio Bravo geblesseerd was geraakt. De Kosovaarse keeper werd daardoor de stand-in van Ederson Moraes en keepte ook al in de derde en vierde ronde van het League Cup-toernooi, waar hij de nul hield tegen Oxford United (0-3) en Fulham (2-0).

Dinsdagavond onderscheidde hij zich al helemaal toen er een strafschoppenserie aan te pas kwam nadat het na negentig minuten 1-1 stond. Muric stopte de inzetten van James Maddison en Çaglar Söyüncü. 'Ik wachtte gewoon op wat zij deden. Ik keek alleen naar de bal en reageerde toen ze schoten. Een geweldig gevoel voor mij', reageerde de keeper nuchter tegen Sky Sports.

De van een blessure herstelde Kevin De Bruyne startte ook bij City en was te spreken over het optreden van Muric. 'Het was een open wedstrijd, maar uiteindelijk hielp hij ons om de halve finale te bereiken. Het waren goede reddingen, hij heeft stalen zenuwen. Hij deed wat hij moest doen, maar voor hem was het natuurlijk wel een geweldig moment.'

Manager Pep Guardiola dacht terug aan de ontmoeting van vorig seizoen tussen Leicester en Manchester City, toen er ook strafschoppen aan te pas kwamen en zijn ploeg uiteindelijk won. 'Vorig jaar was Bravo uitstekend, nu was het Arijanet. Hij is heel groot en zijn reactie was snel. Hij nam de goede beslissingen. Een mooie ervaring voor hem. Hij is jong en heel verlegen, maar dit is zijn moment. Hij verdient een groot applaus.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.