De Bruyne eerlijk over WK-debacle: 'Laatste twee jaar waren al niet top'

Reacties

Kevin De Bruyne heeft zaterdag vol realisme teruggeblikt op het WK-fiasco van België. De laatste dans van de Gouden Generatie eindigde al in de groepsfase.

De Bruyne eerlijk over WK-debacle: 'Laatste twee jaar waren al niet top'
© Pro Shots

'Het WK was gewoon niet goed genoeg van ons. Dat moeten we gewoon accepteren en hopen dat we de volgende keer beter doen', zegt De Bruyne in gesprek met Play Sports. 'Als we eerlijk zijn, hebben we alleen in de tweede helft tegen Kroatië goed gespeeld. Die andere wedstrijden waren niet zo goed', is de 31-jarige spelmaker eerlijk.

Voor De Bruyne kwamen die tegenvallende prestaties niet totaal uit de lucht vallen, hij vindt dat De Rode Duivels al langer niet hun gewenste niveau haalden. 'Ik denk dat we de laatste twee jaar niet echt top zijn geweest. Als je de wedstrijden in die periode bekijkt, hebben we eigenlijk niet zo veel gewonnen en speelden we al een tijdje niet echt goed voetbal', vindt hij.

Sinds de nederlaag tegen Italië in de kwartfinale van het EK in 2021 won België slechts negen van zijn negentien interlands. 'We hebben geprobeerd en gezocht om het beter te doen, maar ik denk dat het er dit toernooi gewoon niet in zat', concludeert De Bruyne.

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 10 apr. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.