De Boer ziet het in extra tijd helemaal misgaan voor Atlanta

Frank de Boer heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor het eerst in een maand weer verloren met Atlanta United. In de wedstrijd tegen Toronto FC ging het in de extra tijd toch nog mis voor de Amerikaanse club van de Nederlandse trainer.

Toronto FC
Toronto FC
3 - 2
Atlanta United

De twee ploegen gingen de extra tijd in met een 2-2 stand. Er zou in de minuten die volgden echter nog genoeg gebeuren. Toronto leek er met de zege vandoor te gaan, nadat Florentin Pogba een penalty had veroorzaakt en Alejandro Pozuelo die benutte. Nog verder in de extra tijd kreeg Atlanta na een ingreep van de VAR óók nog een strafschop, maar Gonzalo Martínez miste die buitenkans op de gelijkmaker. De Argentijn schoot over.

In de eerste helft had Martínez de ploeg van De Boer na ruim een kwartier nog wel op gelijke hoogte gezet uit een penalty, nadat Tsubasa Endoh al binnen de minuut de score had geopend voor Toronto. Atlanta nam vijf minuten later ook de leiding toen Julian Gressel van dichtbij profiteerde van matig uitverdedigen, maar Pozuelo zette de Canadezen al snel weer naast de regerend kampioen van de Major League Soccer met een rake kopbal.

Uiteindelijk zag De Boer een punt dus nog door zijn vingers glippen, waardoor Atlanta voor het eerst sinds 25 mei weer onderuit ging in de MLS (2-1 bij Real Salt Lake). Sindsdien hadden competitieduels met Minnesota United en Chicago Fire een overwinning opgeleverd en bereikte de voormalig trainer van Ajax, Internazionale en Crystal Palace bovendien de kwartfinale van het bekertoernooi. Atlanta blijft vierde in de Eastern Conference.