De Boer was niet klaar voor Inter, Firmino brengt een verjaardagstaart

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Boer was niet klaar voor Inter, Firmino brengt een verjaardagstaart

'Je moet goed voorbereid zijn en dat was ik op dat moment niet'
Frank de Boer heeft toegegeven dat hij er niet klaar voor was om als trainer van Internazionale aan de slag te gaan. De Nederlander ging in 2016 aan de slag als opvolger van Roberto Mancini, maar had slechts een korte tijd om zich voor te bereiden. 'We speelden één oefenwedstrijd tegen Celtic. De rest van de voorbereiding moest ik in het begin van het seizoen doen. Dat is erg moeilijk, zeker bij een club als Inter. Je voelt niet alleen de druk van de voorzitter, maar ook van de pers.' (The Independent)

• Liverpool-aanvaller Roberto Firmino is niet te beroerd om een jarige dame te verrassen met een verjaardagstaart, getuige het onderstaande filmpje.

• In IJsland biedt men een tipje van de sluier van het nieuwe WK-shirt op geheel eigen wijze aan het volk aan.

Peter Crouch is niet gek van een stukje zelfspot als hij in één zin wordt genoemd met Lionel Messi.

• Met zijn beslissing te vertrekken streek Stefan de Vrij tegen de Lazio-haren in. Maar in Kiev zorgde de Oranje-verdediger donderdag voor euforie bij de Romeinen, niet in de laatste plaats bij zijn trainer Simone Inzaghi.

'Over twintig jaar ben ik zeventig. En ik kan jullie garanderen dat ik dan niet meer hier ben.'
• Liverpool-manager Jürgen Klopp maakt duidelijk dat hij niet opteert voor een immense carrière als Sir Alex Ferguson en Arsène Wenger bij respectievelijk Manchester United en Arsenal. 'Ik respecteert die twee enorm. Maar het voetbal is flink veranderd. Hun eerste vijftien jaar was als een vakantie, in vergelijking met wat ze in hun laatste vijftien jaar van hun carrière hebben moeten doen.' (BBC)

The Sun komt met een verontrustend bericht over Heung-Min Son. De aanvaller van Tottenham Hotspur moet zijn dienstplicht nog vervullen. Die 21 maanden in het Zuid-Koreaanse leger moet hij voor zijn 28ste verjaardag hebben vervuld. Aangezien hij nu 25 jaar oud is, dreigt Son dus de Premier League binnenkort achter zich te moeten laten voor zijn dienstplicht. Echter, de Zuid-Koreaanse overheid kan een uitzondering maken in het geval van uitzonderlijke (sportieve) prestaties. Na het WK in 2002 werden bijvoorbeeld de internationals vrijgesteld van hun dienstplicht. De Aziatische Spelen in 2018 bieden Son mogelijk een vergelijkbaar podium om de Zuid-Koreaanse autoriteiten te overtuigen. Er is dan wel een probleem aangezien clubs niet verplicht zijn spelers af te staan voor het Aziatische toernooi in Jakarta.

Franco Armani werd na de Argentijnse Super Cup geëerd als de Man van de Wedstrijd, al doet de blik in de ogen van de doelman van River Plate vermoeden dat hij niet helemaal de gelukkigste is. Of zou dat komen door het hoofddeksel?

Stephan Lichtsteiner put inspiratie uit de carrière van landgenoot en tennisgrootheid Roger Federer (37). De 34-jarige verdediger van Juventus gaat ook na het WK door als international van Zwitserland. 'Ik ben zo hongerig als toen ik 20 was en dat is goed om door te gaan tot het EK in 2020. En als ik kijk naar Roger Federer… Hij is een extreem voorbeeld voor iedere sporter.' (Blick)

Zinedine Zidane keert deze maand terug op het veld. De trainer van Real Madrid heeft normaal gesproken weinig ruimte in zijn drukke schema. Maar hij komt tijdens de interlandperiode in actie bij een benefietwedstrijd in een team van de helden van 1998. Twintig jaar geleden veroverde Frankrijk met Zizou de wereldtitel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lennart Thy mist het duel met PSV. De Duitser is door een stamceltransplantatie niet inzetbaar voor VVV-Venlo. Zijn trainer Maurice Steijn is trots op zijn speler die met zijn actie het leven van een leukemiepatiënt hoopt te redden. Ook in Eindhoven zijn ze onder de indruk van het gebaar van de spits van VVV-Venlo getuige de oproep voor het duel van zaterdag.

'Zo'n uitspraak getuigt van weinig collegialiteit. Het is al ver gekomen dat als een doelman een fout maakt, het meteen de schuld is van de keeperstrainer. Dan moeten er, elke keer als de veldspelers een slechte pass geven, ook ontslagen vallen bij de veldtrainers. Nee, Louis zou eens moeten nagaan hoeveel foute passes er in zijn tijd gegeven werden. Wat hij zegt is veel te kort door de bocht.'
Louis van Gaal opperde woensdag bij Ziggo na Barcelona – Chelsea dat bij Thibaut Courtois geen bal door de benen was gegaan als de doelman training had gehad van Frans Hoek. Guy Martens, die Courtois bij Genk onder zijn hoede had, liet bij Sporza weten de opmerkingen van Van Gaal niet echt te kunnen waarderen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.