De Boer stoot na vroege dubbelslag door in Amerikaanse bekertoernooi

Atlanta United heeft de kwartfinale van het toernooi om de US Open Cup bereikt. De formatie van trainer Frank de Boer was in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) te sterk voor Columbus Crew: 2-3.

Columbus Crew was voor De Boer en co een nieuwe uitdaging na eerder Charleston, uitkomend op het tweede niveau, na verlenging met 1-3 te hebben verslagen. Columbus is competitiegenoot van Atlanta in de Eastern Conference van de Major League Soccer. De ploeg staat op de tiende plek, terwijl Atlanta de vierde plaats bezet.

Atlanta beleefde een droomstart in het Mapfre Stadium in Columbus, Ohio. Brandon Vázquez vierde zijn rentree door de eerste kans in de vijfde minuut al te verzilveren. De twintigjarige aanvaller stond enkele weken aan de kant met een knieblessure en liet De Boer nu juichen door een defensieve ketser van David Guzmán af te straffen.

Daar bleef het niet bij voor de bezoekers. Verdediger Miles Robinson werkte de bal na veertien minuten binnen uit een corner van Ezequiel Barco, waardoor er een comfortabele 0-2 op het scorebord stond. Vázquez dacht er richting de rust ook nog 0-3 van te maken na opnieuw een verdedigende fout. Hij omspeelde de keeper, maar raakte uit een moeilijke hoek de paal.

Met 0-3 was de wedstrijd al zo goed als beslist geweest, maar Columbus bracht de spanning nog terug. David Accam werkte de bal binnen op aangeven van Luis Argudo. Atlanta bracht de marge na rust weer op twee. Vázquez wandelde probleemloos door de defensie van de thuisploeg en rondde koeltjes af. Columbus kwam daarna nog wel op 2-3 toen keeper Brad Guzan zich verkeek op een schot van Waylon Francis. De zege van Atlanta kwam niet meer in gevaar.

Atlanta staat op 10 juli in de kwartfinale en speelt dan thuis tegen Saint Louis of FC Cincinnati, de club waar PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp aan de slag gaat. De achtste finale tussen die teams wordt in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) afgewerkt.