De Boer schrijft historie bij Atlanta en pakt eerste prijs

Reacties

Frank de Boer heeft zijn eerste prijs bij Atlanta United te pakken. De kampioen van de Verenigde Staten won in de nacht van woensdag op donderdag ten koste van het Mexicaanse Club América de Campeones Cup en schreef daarmee op verschillende vlakken geschiedenis.

De Boer schrijft historie bij Atlanta en pakt eerste prijs

Sinds vorig jaar strijden de kampioen van de VS en de kampioen van Mexico om de Campeones Cup en Atlanta werd in de tweede editie de eerste winnaar uit de Major League Soccer. Bovendien betekent de zege op Club América de eerste internationale prijs van Atlanta United, dat pas vijf jaar geleden werd opgericht. De Boer heeft zo een bijzonder plekje in de boeken bemachtigd.

De coach zag zijn ploeg in de eigen Mercedes-Benz Stadium goed beginnen en al in de vijfde minuut op voorsprong komen. Pity Martínez speelde in de vijfde minuut Emerson Hyndman vrij en hij opende de score. Club América vocht zich terug en draaide de rollen om met doelpunten van Renato Ibarra (oud-Vitesse) en Roger Martínez.

Atlanta United gaf zich niet gewonnen en kwam via een heerlijk schot vanuit de tweede lijn van Jeff Larentowicz op gelijke hoogte, voordat topscorer Josef Martínez de matchwinner werd. Hij benutte een strafschop die was gegeven na een overtreding op Florentin Pogba, de broer van. Club América kwam hierna met tien man te staan, omdat Bruno Valdéz zijn tweede gele kaart pakte, en zo kon Atlanta United de wedstrijd rustig uitspelen. Het is feest in huize De Boer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlanta United
Meer over Atlanta United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.