De Boer na geruzie nu dolblij met gepasseerde recordaankoop

Reacties

Gonzalo Pity Martínez houdt de gemoederen bezig bij Atlanta United. De recordaankoop van de Amerikaanse kampioen maakte ruzie met Frank de Boer en werd zondag voor het tweede duel op rij gepasseerd. Als invaller gaf hij tegen DC United de juiste reactie.

De Boer na geruzie nu dolblij met gepasseerde recordaankoop

Martínez kwam voor ruim dertien miljoen euro over van River Plate en is de duurste speler in de selectie van De Boer. Hij heeft zijn draai bij zijn nieuwe club echter nog niet gevonden. De Boer haalde Martínez twee keer na een uur naar de kant en was vervolgens kritisch op de Argentijn. Daar was Martínez niet over te spreken, met moddergooien in de media tot gevolg.

Martínez en De Boer zaten los van elkaar bij technisch directeur Carlos Bocanegra en de strijdbijl werd begraven. Althans, dat werd zo gecommuniceerd. De Boer passeerde Martínez voor het duel met Houston Dynamo en zag zijn ploeg prompt de grootste zege onder zijn leiding boeken (5-0). Voor het treffen met DC United had De Boer dan ook geen reden om Martínez weer op te stellen.

Atlanta slaagde er in de thuiswedstrijd van zondagavond lange tijd niet in om een doorbraak te forceren en na ruim een uur mocht Martínez invallen. Hij bewees zijn waarde voor zijn ploeg, door na de gemiste penalty van naamgenoot Josef Martínez de score te openen. Dit doelpunt viel in de 89ste minuut; in blessuretijd was Pity ook nog goed voor een assist op het slotakkoord: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Boer was tevreden. 'Hij moet het mij zo lastig mogelijk maken', zei de coach. 'Op dit moment doet hij dat. Dit is de enige reactie die hij me kan geven. Ik vroeg hem om het strafschopgebied in te gaan en daar was hij toen de voorzet kwam. Dit wil je zien van je man die achter de spits speelt. Ik moet beslissingen nemen en ik kies voor het team dat in mijn ogen de beste kans heeft om te winnen. Misschien speelt Pity de volgende wedstrijd weer vanaf het begin, misschien ook niet. Ik heb vandaag in ieder geval een geweldige Pity gezien en dat zal hem, maar ook mij en zijn ploeggenoten, vertrouwen geven.'

Pity vond het niet nodig om zijn gram te halen. 'Het voelt alsof ik nu op het juiste pad ben', zei de miljoenenaankoop kalm. 'We moeten gewoon hard blijven werken, zodat ik het niveau kan bereiken waar ik graag wil zijn. Ik wil natuurlijk wedstrijd spelen en daar werk ik hard voor. Op de trainingen doe ik mijn best en probeer ik de coach te laten zien wat ik kan.'

De Boer sprak overigens niet over de clowneske penalty van Josef Martínez (in het filmpje hieronder op 1.07).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.