De Boer kan dienstverband bij Swansea City vergeten

Reacties

Niet Frank de Boer, maar Graham Potter wordt de nieuwe hoofdtrainer van Swansea City. De club uit Wales heeft met Östersunds FK een akkoord bereikt over een transfersom voor de manager.

De Boer kan dienstverband bij Swansea City vergeten

Swansea is ook al persoonlijk rond met Potter, die zijn assistent Billy Reid en scout Kyle Macauley meeneemt naar het Liberty Stadium. De 43-jarige Engelsman arriveert volgende week in Wales om zijn handtekening te zetten. Potter werkte zeven jaar bij Östersunds en leidde de Zweedse club vanuit de vierde divisie naar het hoogste niveau, de Allsvenskan.

In het afgelopen seizoen maakte Östersunds nog indruk in de Europa League. De ploeg van Potter slaagde er na drie voorrondes in om ook de groepsfase te overleven en werd in de knock-outfase uitgeschakeld door Arsenal. Dit ondanks een knappe zege in het Emirates Stadium (1-2).

Met de aanstelling van Potter kan De Boer een dienstverband bij Swansea dus vergeten. De Nederlander, zonder club sinds zijn snelle ontslag bij Crystal Palace in het afgelopen seizoen, was ook in beeld om de vertrokken Carlos Carvalhal op te volgen (zie onder). Swansea geeft hem dus geen kans om zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen.

Swansea degradeerde in het afgelopen seizoen uit de Premier League en speelt komend seizoen dus in het Championship. In de selectie van The Swans zitten vijf Nederlanders: Erwin Mulder, Mike van der Hoorn, Leroy Fer, Luciano Narsingh en Kenji Gorré.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.