De Boer houdt zicht op succes in bekertoernooi met Atlanta United

Atlanta United heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag geplaatst voor de halve eindstrijd in het toernooi om de U.S. Open Cup. Het team van trainer Frank de Boer rekende af met Saint Louis FC, dat een niveau lager acteert.

Atlanta kon wel een succesje gebruiken na een tegenvallende reeks, waarin één overwinning werd binnengesleept in vier wedstrijden. Vier dagen na het doelpuntrijke gelijkspel tegen New York Red Bulls volgde de ontmoeting met Saint Louis FC in de kwartfinale van het belangrijkste bekertoernooi.

In de eerste tien minuten creëerde Atlanta al meteen twee kansen, maar Pity Martínez wist die niet te benutten. Ook naamgenoot Josef Martínez maakte zijn mogelijkheid niet af, terwijl Sam Fink namens Saint Louis op de paal kopte. Snel na rust sloeg Atlanta vervolgens toe: na balverlies achterin bij de tegenstander schoot Pity Martínez uit stand binnen.

In blessuretijd kwam daar nog een tweede treffer bij. Sean Reynolds bracht Dion Pereira ten val en uit de strafschop die volgde tekende Josef Martínez voor 2-0. Atlanta United mag zich daardoor op gaan maken voor een duel met Orlando City SC in de halve finale. Bij die club staat onder meer Nani onder contract.

Atlanta United plaatste zich in de historie van de U.S. Open Cup nog nooit voor de eindstrijd. Behalve Orlando City SC en Atlanta United plaatsten ook Minnesota United en Portland Timbers zich voor de halve finales.