De Boer heeft boodschap voor reserves Cillessen en Van de Beek

Reacties

Frank de Boer is bij zijn persconferentie dinsdagmiddag in Zeist ingegaan op het perspectief voor spelers die bij hun club weinig aan spelen toekomen. Verder was hij lovend over routinier Ryan Babel.

De Boer heeft boodschap voor reserves Cillessen en Van de Beek
© Pro Shots

Cillessen

Doelman Jasper Cillessen is één van die spelers die bij hun club op de bank zitten. De 31-jarige doelman heeft zich met een blessure afgemeld en zal vervangen worden door Marco Bizot en Tim Krul. 'We moeten afwachten hoe hij terugkomt', zegt De Boer. 'Hij zat al op de bank, ik hoop dat hij snel weer aan spelen toekomt, maar na een blessure zal dat misschien iets lastiger zijn.

'Ze hebben daar vaak geen tweede team waar je aan mee mag doen. Het is wel een lastige situatie, vooral voor Jasper natuurlijk. Ik weet wel qua karakter zal hij er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op peil te hebben, maar dat het lastig is, is duidelijk.' Is het een must om bij je club te spelen, om in aanmerking te komen voor de EK-selectie werd De Boer gevraagd. 'Als je daarvoor vier maanden niet gespeeld hebt is dat wel een probleem, dat lijkt me wel ja', antwoordde de bondscoach, die geen speciale gesprekken gaat inplannen om spelers transferadvies te geven.

Babel

'Ik denk dat de meeste jongens het zelf wel weten. Als je het EK wil meemaken, moet je een bepaald niveau continu laten zien. De meesten spelen wel bij hun club, maar de anderen weten zelf ook wel: Misschien moet ik op dit moment een transfer maken. Dat heb ik zelf ook gedaan in 2004 door van Galatasaray naar Glasgow Rangers gegaan, omdat ik mijn laatste kunstje wilde laten zien in Portugal', blikt De Boer terug.

'Dat kon niemand mij ontnemen, dat gevoel heb ik nu ook met Ryan Babel bijvoorbeeld. Die doet er álles aan om bij het EK te zijn. Dat vind ik zó mooi om te zien, daar kan ik echt van genieten. Ik ben ervan overtuigd dat hij belangrijk aandeel kan hebben, niet alleen in het veld maar ook in de spelersgroep. Dat soort jongens moet je hebben, die denken: Ik moet en zal erbij zijn.'

Van de Beek

Het ging op de persconferentie ook over Donny van de Beek, die dit seizoen nog maar weinig in actie komt bij Manchester United: 'Ik probeer hem natuurlijk zoveel mogelijk vertrouwen te geven, dat heb ik ook laten zien door hem tegen Italië te laten spelen. Hij heeft het vrij aardig gedaan. Hij doet ook bij Manchester United gewoon goed, maar zij hebben een fantastisch middenveld', zegt De Boer.

'Dat is ook lastig, maar Donny zal nog genoeg aan spelen toekomen. Natuurlijk wil hij meer, maar je moet ook wennen aan een andere competitie. Dat zal hij ook ondervinden, laten we hopen dat hij uiteindelijk wedstrijdminuten krijgt. Hij is in ieder geval uitgerust, dus we kunnen hem goed gebruiken', eindigde de trainer met een knipoog.

Programma Oranje in november


Wo 11 nov. 2020

Zo 15 nov. 2020

Wo 18 nov. 2020

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.