De Boer haalt FC Twente-goalie Drommel bij Oranje

Reacties

FC Twente-keeper Joël Drommel is opgeroepen voor Oranje, als vervanger van Justin Bijlow. Het 23-jarige talent voegt zich bij het Nederlands elftal voor de interlands tegen Spanje (vriendschappelijk), Bosnië-Herzegovina en Polen (beide voor de Nations League).

De Boer haalt FC Twente-goalie Drommel bij Oranje
© Pro Shots

Oranje-bondscoach Frank de Boer koos in eerste instantie voor Jasper Cillessen, Tim Krul en Marco Bizot, maar haalde Feyenoord-keeper Bijlow later bij de groep omdat Cillessen zich met een blessure moest afmelden. Kort voor het thuisduel met FC Groningen van zondagmiddag raakte Bijlow echter óók geblesseerd, waardoor ook hij zich maandag niet kan melden in Zeist. Nu heeft De Boer er dus voor gekozen om Drommel te belonen voor zijn uitstekende ontwikkeling.

Het verhaal van de goalie van FC Twente is bijzonder. Tot de C1 van het toenmalige FC Omniworld (dat nu Almere City heet) was hij nog veldspeler. Rechtshalf, om precies te zijn, een positie waarop hij bij SDO uit Bussum al zijn eerste stapjes had gezet. Nadat hij zich toelegde op het keepersvak maakte hij de overstap naar IJsselmeervogels, waarna de Tukkers hem in 2014 opnamen in de jeugdopleiding.

Als hij tijdens de komende interlandperiode in actie komt, is Drommel de eerste speler sinds Quincy Promes (in 2014) die uitkomt voor Oranje terwijl hij onder contract staat bij FC Twente. De keeper kwam in het verleden al vier keer uit voor Jong Oranje en is sinds eind 2017 de eerste keeper in Enschede.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.