'De Boer en collega-bondscoaches mogen extra spelers selecteren voor EK'

Reacties

Bondscoach Frank de Boer mag voor het EK niet 23, maar 26 spelers selecteren. Volgens The Times gaat de UEFA namelijk beslissen om het aantal selectieleden dat mag worden opgeroepen voor het eindtoernooi met drie te verhogen.

'De Boer en collega-bondscoaches mogen extra spelers selecteren voor EK'
© Pro Shots

Tijdens de recente interlandperiode deden verschillende bondscoaches al een beroep op de UEFA om de regels te herzien. 'Wat als iemand positief wordt getest op corona', stelde de Italiaanse keuzeheer Roberto Mancini bijvoorbeeld. 'Het zou lastig worden een andere speler te selecteren, want die zijn allemaal op vakantie.'

Roberto Martínez, de keuzeheer van België, was het daar helemaal mee eens. 'Het zou een goede manier zijn om het EK goed te kunnen voorbereiden en wat marge te hebben, wetende wat er kan gebeuren op het vlak van blessures en de onzekerheden die de coronacrisis met zich meebrengen. Ik weet niet of dat overleg al tot op het niveau van de UEFA is geraakt, maar we hopen dat de UEFA erover nadenkt.'

Volle kalender
De commissie van de UEFA die zich bezighoudt met nationale ploegen kan zich vinden in die zienswijze: de coronapandemie is de belangrijkste reden om de grootte van de selecties te wijzigen. Door de COVID-crisis is de kalender ook overvol: de meeste competities zijn immers later begonnen, waardoor veel spelers standaard elke midweek in actie moesten komen.

De tijd die er zit tussen de Champions League-finale en de start van het EK is ook maar dertien dagen. Normaliter begint een eindronde pas drie weken na de ontknoping van het miljardenbal.

EURO 2020, zoals het toernooi officieel heet, wordt op 11 juni in gang gezet met een duel tussen Italië en Turkije. Nederland stuit in de groepsfase op achtereenvolgens Oekraïne (13 juni), Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni).  Teams die de EK-finale halen, moeten liefst zeven duels spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.