De Boer duidelijk: Weghorst hard op weg naar EK

Reacties

De kans is groot dat Wout Weghorst met het Nederlands elftal mee zal gaan naar het EK. Bondscoach Frank de Boer liet zondagochtend weten dat alles er 'goed uitziet' voor de spits van VfL Wolfsburg.

De Boer duidelijk: Weghorst hard op weg naar EK
© Pro Shots

Weghorst (28) is bezig aan een geweldig seizoen bij Wolfsburg en maakte dit seizoen al twintig doelpunten in de Bundesliga. De verontwaardiging was dan ook groot toen de spits bij de vorige interlandperiode niet werd geselecteerd door De Boer. Weghorst zelf was bijzonder teleurgesteld.

De Boer vertelde bij Goedemorgen Eredivisie dat hij alle meningen tot zich heeft genomen, maar legde uit dat hij destijds dacht dat zijn selectie andere spelers nodig had. Nu de bondscoach drie extra spelers mag meenemen naar het EK, lonkt een terugkeer voor Weghorst in Oranje.

'Hij staat er hartstikke goed voor, laat dat duidelijk zijn. Het ziet er goed uit voor hem', bevestigde De Boer bij het praatprogramma van ESPN. 'Uiteindelijk moeten we nog een beslissing nemen, maar de kans is groot dat hij erbij zit. Het is hartstikke knap wat hij dit seizoen laat zien, en vorig seizoen ook al.' De Boer maakt aankomende vrijdag zijn voorselectie bekend.

Van Dijk en Blind
De Boer sprak ook over Virgil van Dijk en Daley Blind, die allebei in de lappenmand zitten en een race tegen de klok voeren om op tijd fit te raken voor het EK. De Boer hoopt dat de twee verdedigers deze race gaan winnen. Hij geeft Blind de beste papieren: 'Daley loopt zelfs voor op schema. Als alles goed gaat, dan zou hij op 28 mei kunnen aansluiten', aldus De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.