De beste supersub van de Bundesliga stopt met voetballen

Reacties

Nils Petersen stopt na dit seizoen als profvoetballer. De 34-jarige spits van SC Freiburg kwam ooit als topscorer van de Tweede Bundesliga binnen bij Bayern München en zwaait nu af als de beste supersub van het hoogste niveau van Duitsland.

De beste supersub van de Bundesliga stopt met voetballen
© Pro Shots

Het was de zomer van 2011 toen Bayern 2,8 miljoen euro betaalde aan Energie Cottbus om Petersen over te nemen. De aanvaller, toen 22 jaar, was met 25 doelpunten topscorer van het tweede niveau geworden. Een succes werd zijn verblijf bij Der Rekordmeister niet, maar Petersen herpakte zich bij Werder Bremen en werd daarna een zeer gewaardeerde kracht bij Freiburg, waarmee hij in 2016 promoveerde naar de Bundesliga.

Petersen, nu ploeggenoot van Mark Flekken bij Freiburg, kroonde zich in liefst vijf seizoenen tot clubtopscorer. Zijn beste seizoen was 2017/18, toen hij er vijftien in legde op het hoogste niveau en onder Joachim Löw zelfs zijn debuut voor Duitsland mocht maken. In totaal scoorde Petersen tot nu toe 104 keer in 270 wedstrijden voor Freiburg.

Opmerkelijk is dat Petersen een groot deel van zijn doelpunten als invaller maakte. Liefst 33 keer scoorde de aanvaller nadat hij tijdens een wedstrijd binnen de lijnen werd gebracht. Daarmee is hij de koning van de supersubs. Claudio Pizarro volgt in de Bundesliga-historie met 21 goals als invaller.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Freiburg
Meer over SC Freiburg
Meer N. Petersen
Meer over N. Petersen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.