De beste spelers van de eerste seizoenshelft

Reacties

Na een blik op het trainers- en scheidsrechtersklassement is het niet meer dan logisch dat VI ook de beste spelers van de eerste seizoenshelft op een rijtje zet. Omdat PSV en Ajax dusdanig goed presteerden in 2018, hebben we maar twee elftallen samengesteld.

De beste spelers van de eerste seizoenshelft

Bij het berekenen van het beste elftal kwamen we er namelijk vrij snel achter dat het elftal wel érg rood-wit gekleurd was. Niet zo gek ook, in het seizoen 2018/19 kregen PSV en Ajax gezamenlijk zestien doelpunten tegen. Minder dan de overige zestien clubs in de Eredivisie.

Het doelsaldo van beide teams is indrukwekkend en al vaker aangehaald. Toevallig genoeg staat zowel PSV als Ajax op +52 na zeventien wedstrijden. Het gevolg van een ijzersterke defensie gecombineerd met een overdonderende aanvalslinie.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De aanvallers met de hoogste beoordelingen zijn allemaal afkomstig van koploper PSV. Hirving Lozano, Luuk de Jong en Steven Bergwijn bezorgden de defensie van de tegenstanders overuren. Samen maakten zij 34 van de in totaal 60 Eredivisie-goals van PSV dit seizoen.

Op het middenveld vinden we de vreemde eend in de bijt terug. Het is geen verrassing dat Nasser El Khayati dit seizoen ontzettend goed scoort in de klassementen. De smaakmaker van ADO Den Haag is dit seizoen direct betrokken bij zeventien van de 23 ADO-goals in de Eredivisie.

De middelste linie wordt aangevuld door de maatjes Hakim Ziyech en Dusan Tadic. Het duo spreekt vaak genoeg over de klik die ze hebben en dat is terug te zien op het veld. Met combinaties en mooie acties zijn Ziyech en Tadic belangrijk voor Ajax, niet alleen in de Eredivisie.

Achterin zijn de posities eerlijk verdeeld tussen PSV en Ajax. De Eindhovenaren mogen de backposities invullen, zowel Angeliño als Denzel Dumfries scoort hoog dit seizoen. De twee zijn erg vaak voorin te vinden en vooral bij de Spaanse linksback is dit terug te zien in de statistieken. Angeliño leverde al vijf keer een assist dit seizoen, Dumfries slechts één keer.

Het moet gek lopen wil Matthijs de Ligt komende zomer niet het transferrecord in de Eredivisie verpulveren. De aanvoerder van Ajax is een zeer belangrijke factor in het hart van de defensie en kreeg dus ook regelmatig een goede beoordeling van de aanwezige pers. Nicolás Tagliafico zet zijn sterke spel van vorig seizoen voort en heeft zich moeiteloos aangepast aan zijn nieuwe omgeving. De Argentijn brengt de ervaring die Ajax zo nodig had. Op doel is het Jeroen Zoet die Andre Onana net klopt in het klassement.

Tekst gaat verder onder de foto

Er zijn enkele spelers die dit elftal nét niet gehaald hebben. Onana is al genoemd, maar ook Daniel Schwaab (PSV), Lasse Schöne en Frenkie de Jong (beiden Ajax) kwamen net niet in aanmerking voor een basisplaats.

We begrijpen dat het voor fans van andere clubs niet leuk is om te zien hoe PSV en Ajax het beste elftal van de eerste seizoenshelft domineren. Speciaal voor jullie hebben we een elftal zónder spelers van de nummer één en twee samengesteld.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.