De belangrijke les die Robben leerde aan Buijs

Reacties

Arjen Robben speelde vorig seizoen slechts een handjevol wedstrijden voor FC Groningen, maar was ontzettend belangrijk voor de club. Ook voor trainer Danny Buijs was de kennis van Robben uiterst welkom.

De belangrijke les die Robben leerde aan Buijs
© Pro Shots

In een uitgebreid interview met VI, voor de rubriek Trainersjargon, sprak Buijs onder andere over de invloed van Robben. De inmiddels gestopte oud-international gaf Buijs een belangrijk inzicht.

Dat gebeurde afgelopen mei, toen een vrije val dreigde voor FC Groningen. Na drie nederlagen op rij stond de play-offplek onder druk. Dus wilde Buijs in de aanloop naar het uitduel met FC Emmen tactisch aan het slag op het trainingsveld. Totdat Robben met wijze raad kwam. 'De spelers weten na een jaar precies wat ze moeten doen’, drukte hij Buijs op het hart. Die wijzigde zijn koers. FC Groningen speelde een week lang kleine partijvormen. Om te werken aan spelplezier en vertrouwen. Waarop FC Emmen onder aanvoering van Robben werd weggevaagd: 0-4. 'Dat was een les voor mij', kijkt Buijs terug op dat moment.

Lees alles over dit unieke inkijkje in de werkwijze van Buijs bij FC Groningen in de nieuwste VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.