Spaanse media trekken pijnlijke conclusies over Barça én Frenkie de Jong

Reacties

Preses Joan Laporta liet afgelopen week ten overstaan van de hele selectie weten dat succes voor Barcelona niet kon uitblijven vanwege het goede spel, maar na de eliminatie in het Copa del Rey-toernooi dreigt een seizoen zonder zilverwerk. De media gaan er evenwel niet met de botte bijl in, al kan Frenkie de Jong niet rekenen op positieve recensies.

Spaanse media trekken pijnlijke conclusies over Barça én Frenkie de Jong
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
nv
3 - 2
Barcelona
Barcelona

Vorige week kwam Barcelona in het toernooi om de Super Copa nét tekort tegen Real Madrid en ook tegen Athletic Bilbao waren de verschillen klein. 'Barcelona is onder Xavi bezig aan een project dat op termijn titels moet opleveren. Maar onderweg is het nu al misgegaan in de Champions League, de competitie (het doel is nu de topvier) en de beker', schrijft Sport na de zinderende bekerwedstrijd die pas via een verlenging werd beslist (3-2).

'De Europa League is het enige dat nog rest. Donderdag werd een dubbele nederlaag geleden. Het verlies was pijnlijk, maar het uitvallen van Ansu Fati zeker ook. Dit Barcelona vecht en vecht, maar die cruciale zeges blijven maar uit. We mogen echter niet ontmoedigd raken. Niemand mag dat, dat is het ergste dat Barça kan overkomen.'

El Mundo Deportivo trekt een pijnlijke conclusie. 'Barcelona mag alleen nog hopen op de Europa League. In San Mamés kwam er op een wrede manier een einde aan de campagne in het bekertoernooi. Barcelona speelde ondermaats en had al in de reguliere speeltijd moeten worden uitgeschakeld. De blessure van Fati zorgt voor nog meer schade.'

Zeer kritisch is Diario AS. 'Barcelona zit vast in zijn eigen doolhof. De problemen waarmee Ronald Koeman al te maken had zijn permanent.' Gewezen wordt op de voortdurende onrust (in de zomer het vertrek van Lionel Messi, nu de perikelen rond Ousmane Dembélé), de vele blessures, het tekortkomen in cruciale wedstrijden en het gebrek aan leiderschap.

Marca is een stuk milder voor Barcelona. Het spel van de Catalanen wordt geprezen. 'Dit was een nieuw voorbeeld van de kant die Xavi op wil. Eigenlijk verdienden beide teams om door te stoten. Deze wedstrijd was een ode aan het voetbal, bekervoetbal in zijn puurste vorm.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Frenkie de Jong
Memphis Depay ontbrak in het Baskenland wegens een lichte kwetsuur. Frenkie de Jong startte op de bank en viel na ongeveer een uur in. De Spaanse media oordelen niet enthousiast over het optreden van de ex-Ajacied. Sport deelt een 4 uit en schrijft dat 'De Jong opnieuw geen impact had'. El Mundo Deportivo constateert dat De Jong door veel balverlies te lijden menig gevaarlijke counter inleidde. Bij Marca krijgt de Oranje-international slechts één van de maximale drie sterren en bij El Desmarque is een 4 het verdict ('hij haalde bij lange na niet zijn beste niveau').

Zondagavond vervolgt Barcelona het seizoen met een bezoek aan Alavés in La Liga. In de weken daarna wachten cruciale en beladen wedstrijden tegen Atlético Madrid, Espanyol en Napoli (tussenronde Europa League).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.