De B-garnituur van Real waar Barça jaloers op is: 350 miljoen aan verkoop

Reacties

Met het aanstaande vertrek van Sergio Reguilón gaat Real Madrid weer een mooie transfersom ontvangen voor een speler die de club niet nodig denkt te hebben. De linksback staat voor een overstap naar Tottenham Hotspur en is daarmee het zoveelste voorbeeld van een speler uit de zogenaamde B-garnituur die voor een leuk bedrag vertrekt uit de Spaanse hoofdstad. Zal Barcelona met een jaloerse blik toekijken?

De B-garnituur van Real waar Barça jaloers op is: 350 miljoen aan verkoop
© Pro Shots

Volgens Spaanse media ontvangt Real Madrid straks dertig miljoen vanuit Londen, een bedrag dat Barça nodig zou hebben om bijvoorbeeld Memphis Depay aan te trekken. De financiële situatie in Catalonië is op z'n zachtst gezegd nijpend, terwijl Barcelona zijn spelers niet makkelijk kwijtraakt.

Kijkend naar het transferverleden van Real Madrid, valt het op dat diverse spelers voor hoge bedragen zijn vertrokken, terwijl de rol van die spelers in het eerste elftal van De Koninklijke nagenoeg uitgespeeld was.

Zo verkocht Real Madrid eerder deze zomer al Achraf Hakimi aan Internazionale, na een succesvolle uitleenperiode aan Borussia Dortmund. Trainer Zinedine Zidane zal komend seizoen waarschijnlijk meer een beroep doen op spelers als Dani Carvajal en Álvaro Odriozola, dus kon Hakimi met een vertrek de kas flink spekken. Met de transfer naar Milaan was circa veertig miljoen gemoeid.

In de loop der jaren verkocht Real Madrid veel meer van zulk soort spelers. Goed genoeg voor andere topclubs, maar door de clubleiding van Real Madrid niet per se meer gewenst. Denk daarbij aan spelers als Mateo Kovacic (vertrokken naar Chelsea), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Theo Hernández (AC Milan) of Danilo (Manchester City).

Bij benadering heeft Real Madrid in de afgelopen vijf jaar zo'n 350 miljoen verdiend aan transfers van spelers op de B-lijst. Álvaro Morata werd bijvoorbeeld voor bijna zeventig miljoen verkocht aan Chelsea, zijn vertrek heeft Real Madrid nauwelijks gevoeld op sportief vlak, er werd immers gekozen voor Karim Benzema. Zelfs via verhuurconstructies ving Real Madrid nog een boel geld in het verleden: Bayern München betaalde dertien miljoen euro om James Rodríguez te mogen huren van de Spaanse club.


Verkochte B-garnituur van Real Madrid in de afgelopen vijf jaar

Speler Bestemming Geschatte transfersom
Achrahf Hakimi Internazionale 40 miljoen
Ócar Rodríguez Sevilla 13,5
Mateo Kovacic Chelsea 45
Marcos Llorente Atlético Madrid 30
Theo Hernández AC Milan 20
Raúl de Tomás Benfica 20
Álvaro Morata Chelsea 66
Danilo Manchester City 30
James Rodríguez Bayern München 13*
Jesé Rodríguez Paris Saint-Germain 25
Illaramendi Real Sociedad 15

*huursom


Zo heeft Real Madrid ook in deze financieel zware tijden eventueel nog wat te besteden op de transfermarkt, terwijl Barça moet gaan schrapen om nieuwe trainer Ronald Koeman van het gewenste spelersmateriaal te voorzien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.