De ADO-soap gaat door: personeel bijgepraat over nieuwe koper

Reacties

ADO Den Haag is nog altijd niet verkocht. Waar tot vrijdagmiddag de Groep Lentze/Jol op poleposition lag, heeft het personeel op maandag te horen gekregen dat Atom Zhou de belangrijkste kandidaat is. Het is echter maar de vraag of de vastgoed- en telefoontycoon weldegelijk aan tafel komt.

De ADO-soap gaat door: personeel bijgepraat over nieuwe koper
© Pro Shots

Lange tijd had het er alle schijn van dat de Groep Lentze/Jol op korte termijn de aandelen ADO Den Haag over zouden nemen. Maar afgelopen vrijdagmiddag verviel deze deadline. Aanleiding was de aankoop van het stadion. De groep Lentze/Jol wil zo’n twintig miljoen investeren. Daarvan is tien miljoen euro gereserveerd voor de aankoop van het stadion, maar daarbij wacht het nog op witte rook van de gemeente Den Haag. De gemeente liet eerder via burgemeester Jan van Zanen weten tijd nodig te hebben om een mogelijke verkoop te onderzoeken.

De deadline is inmiddels verstreken. Op maandag sprak interim directeur Edwin Reijntjes het personeel toe. Daarin zei hij dat de deadline was verlopen en dat ADO in gesprek zou gaan met andere partijen. Daarbij werd gesteld dat vastgoed- en telefoontycoon Atom Zhou op dit moment de grootste kandidaat is. Er zou zelfs al een afspraak met hem zijn gemaakt voor een gesprek.

De aanwezige personeelsleden zouden geschokt hebben gereageerd op de zoveelste koerswijziging. Steeds meer medewerkers vrezen dat ADO binnenkort haar licentie kwijtraakt. Medio oktober moet er een garantstelling van vijf miljoen euro liggen, anders raakt ADO haar KNVB-licentie kwijt.

Het nieuws dat Zhou, die eerder ook al serieus in beeld was om de club over te nemen, overweegt in te stappen zou voor rust moeten zorgen. Maar niets lijkt minder waar. Intern is er veel kritiek op interim directeur Reijntjes. Grootaandeelhouder Wang Hui zou op het punt staan een aandeelhoudersvergadering uit te schrijven om Reijntjes aan de kant te schuiven. De club laat bovendien weten dat er zich ook andere geïnteresseerde partijen hebben gemeld

Op VI PRO meer over de roerige week in Den Haag, het gevecht om de directeurszetel én de toenemende onrust binnen de club.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.