Davids ziet Telstar uitstekende comeback maken

Telstar heeft zaterdag ook zijn tweede wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. Onder het oog van assistent-trainer Edgar Davids gaf de uitclub tegen FC Eindhoven eerst een voorsprong weg, om er vervolgens alsnog met de winst vandoor te gaan.

FC Eindhoven
2 - 3
Telstar
Telstar

Davids voegde zich in augustus als nieuwe assistent van trainer Andries Jonker bij Telstar, in Eindhoven zat hij voor het eerst op de bank naast de coach. De 74-voudig international zag Telstar na een half uur op voorsprong komen via topscorer Ilias Bronkhorst. De spits, voorheen rechtsback, prikte binnen voor alweer zijn derde goal dit seizoen.

Telstar kon in de rust nog genieten van de voorsprong, maar gaf het kort in het tweede bedrijf weg. Hugo Botermans scoorde direct na de aftrap van FC Eindhoven en talent Kaj de Rooij – die serieus in de belangstelling staat van diverse clubs – maakte er zeven minuten later zelfs 2-1 van.

Zo kon Telstar weer opnieuw beginnen, maar via Shayne Pattynama lukte dat. De 2-2 maakte hij uit een voorzet en twintig minuten voor tijd was het weer raak, na een bal op de lat viel uiteindelijk alsnog de 2-3 in het Jan Louwers Stadion.

Naast de primeur van Edgar Davids op de bank bij Telstar was er ook een ander bijzonder debuut. Shona Shukrula werd de eerste vrouwelijke vierde official in het betaald voetbal van Nederland.