David Silva tovert voor koploper Sociedad, feestweek voor PSV-bedwinger

Reacties

Real Sociedad en Granada maken na zondag allebei deel uit van de topdrie van de Spaanse competitie. De Basken zijn daarbij de trotse koploper, terwijl Granada ook bijzondere dagen beleeft.

David Silva tovert voor koploper Sociedad, feestweek voor PSV-bedwinger
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
4 - 1
Huesca
Huesca

Na zeges op Getafe en Real Betis, twee keer met 3-0, wist Sociedad dat het bij een zege het weekend zou afsluiten als lijstaanvoerder. De ploeg uit de Europa League-poule van AZ had het voor een flink deel aan Mikel Oyarzabal te danken dat dat ook lukte. De man in vorm benutte na 35 minuten een penalty, die werd gegeven na hands van Pablo Maffeo. Het tegenwoordig alom aanwezige hupje werd gevolgd door een rake strafschop: 1-0.

Direct na rust was het even schrikken voor Sociedad toen Rafa Mir met een majestueuze kopbal voor de gelijkmaker zorgde, maar vervolgens was het woord weer aan Oyarzabal. Met zijn vierde goal in zijn drie laatste duels zette hij de thuisploeg op 2-1. Het Sociedad-boegbeeld, in de vorige twee duels ook nog goed voor twee assists, sloeg nu toe met een harde kopbal.

Vervolgens gaf Oyarzabal het stokje over aan David Silva, die afgelopen zomer na tien jaar Manchester City voor de Basken koos. Hij kapte zichzelf vrij tussen twee tegenstanders en gaf de bal slim mee aan Cristian Portu, die de Huesca-keeper met een schot in plaats van een voorzet verraste. Ook bij het slotakkoord kwam de assist op naam van Silva. Met een schitterende lange bal stuurde hij voormalig Willem II-spits Alexander Isak op het doel af. Na een even fraaie als effectieve aanname rondde hij koeltjes af: 4-1. Daar bleef het bij omdat een late Huesca-treffer vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Donderdag wacht voor Sociedad Napoli in de Europa League. De Napolitanen verloren afgelopen week nog van AZ en zijn dus gewaarschuwd.

Getafe
Getafe
0 - 1
Granada
Granada

Het zijn ook feestweken voor Granada. De ploeg boekte donderdag in de allereerste Europese wedstrijd ooit een zege bij PSV en won zondag bij het lastige bezoek aan Getafe. Angel Montoro maakte op slag van rust het enige doelpunt uit een strafschop. Djené had met een sliding op Yangel Herrera voor die penalty gezorgd. Overigens stond die overtreding symbool voor het eerste bedrijf, waarin twintig overtredingen werden genoteerd. Het hoogste aantal in een helft dit seizoen in Spanje.

Na rust werd er niet meer gescoord, waardoor de PSV-bedwinger een clubrecord mocht bijschrijven. Nooit stond de ploeg er na zes competitieduels op het hoogste duel beter voor. Donderdag wacht PAOK Saloniki in de eerste Europese thuiswedstrijd ooit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Sociedad
Meer over Real Sociedad
Meer Granada
Meer over Granada
Meer Mikel Oyarzabal
Meer over Mikel Oyarzabal
Meer David Silva
Meer over David Silva
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.