David Neres mag hopen op eerste oproep voor Brazilië

Reacties

David Neres is in beeld bij de Braziliaanse nationale ploeg. De 21-jarige aanvaller van Ajax wordt in maart mogelijk voor het eerst opgeroepen door de blessures van Neymar en Douglas Costa.

David Neres mag hopen op eerste oproep voor Brazilië

De sterspeler van Paris Saint-Germain en vleugelspits van Juventus zullen nog niet fit zijn als in maart de oefenduels met Panama en Tsjechië voor de deur staan. Daardoor krijgen enkele jonge spelers de kans in aanloop naar het toernooi om de Copa América van komende zomer in eigen land.

Neres is een van die talenten, liet assistent-bondscoach Cléber Xavier weten in gesprek met Braziliaanse media. Andere namen die momenteel in beeld zijn: Real Madrid-revelatie Vinicius Júnior (op de foto met Neres), Everton-aanvaller Richarlison en de in Brazilië voor Grêmio spelende Éverton.

De laatste twee speelden vorig jaar al enkele keren voor de Seleção. Cléber Xavier stelt echter dat bondscoach Tite in maart een of twee nieuwe spelers zal oproepen. 'Het is de laatste keer dat we bij elkaar komen voor de Copa América en we willen proberen het team te vernieuwen.'

Dat de prestaties van Neres, meervoudig jeugdinternational van Brazilië, opvallen in eigen land, bleek vorig jaar toen hij werd genomineerd voor de Samba Gold. Dat is een prestigieuze prijs voor de beste Braziliaanse speler in het buitenland. Uiteindelijk won Roberto Firmino (Liverpool) die verkiezing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.