'Dat die Eredivisie-duels niet zijn opgeschort, is zó'n gemiste kans'

Reacties

Frans Janssen, commercieel directeur van PSV, is deze week te gast in de Skiete Willy Podcast. Hij spreekt daarin zijn onbegrip uit over de beslissing van de KNVB om de drie Eredivisie-speelronden waarbij geen supporters welkom zijn, niet uit te stellen.

'Dat die Eredivisie-duels niet zijn opgeschort, is zó'n gemiste kans'
© Pro Shots

Janssen vertelt in gesprek met VI's PSV-watcher Marco Timmer en voormalig PSV'er Björn van der Doelen openhartig over de financiële vraagstukken van PSV tijdens de coronacrisis. De commercieel directeur van de Eindhovenaren sprak ook zijn verbazing uit over de beslissing van de KNVB. Nadat de overheid in ieder geval tot 4 december verbood op toeschouwers toe te laten bij voetbalwedstrijden, deden de clubs een poging om de wedstrijden uit te stellen. De bond ging daar, na overleg met de lokale driehoek en overheden, uiteindelijk niet in mee.

'Ik was heel erg voorstander om het in ieder geval tot 5 december op te schorten, dat zou voor ons dus twee thuiswedstrijden zijn. Alle clubs, de Eredivisie, de Eerste Divisie en de KNVB hebben ontzettend mooie filmpjes gemaakt om supporters te bedanken voor hun loyaliteit, eeuwige trouw, kippenvel, mooi. Maar nu had je écht een keer iets kunnen doen', zegt Janssen.

'Nu had je kunnen zeggen: we gaan jullie bedanken en we gaan deze twee rondes gewoon verplaatsen. Dan hebben jullie daar geen last van. En dan hopen we maar dat het daarna weer mag. Dan zegt iedereen: dat is heel onzeker. Maar je kunt op aannames niet gaan managen. Dan had je over twee weken kunnen zeggen: sorry supporters, maar het gaat langer door. Nu moeten we wel weer gaan voetballen, want anders lopen we helemaal vast. Maar dan had je in ieder geval die twee wedstrijden gegeven', legt hij uit.

'Dan snap ik het niet, dat is mijn persoonlijke mening, dat je die wedstrijden dan niet opschuift. Al is het maar bijna symbolisch, om supporters en sponsoren te laten zien: we geven jullie meer terug dan een filmpje. Dat vind ik zó’n gemiste kans. Ik mis een beetje waarvoor we voetballen. We voetballen toch voor de supporters? Volgens mij is het nu bewezen dat dat niet altijd zo is, dat is een heel harde uitspraak, maar het is wel zo. Heel spijtig, want dit was dé kans om iets terug te doen', aldus Janssen.

Gigantisch probleem
De commercieel directeur wil zich niet mengen in de discussie of supporters wel of niet welkom moeten zijn bij wedstrijden. Wel maakt hij duidelijk dat PSV flink wat geld misloopt als de fans afwezig zijn bij duels. 'We lopen iedere thuiswedstrijd zonder fans een miljoen euro aan inkomsten mis. We hebben met onze supporters ook de afspraak gemaakt: als je een wedstrijd niet mag komen, krijg je aan het eind van het jaar één zeventiende van je geld terug. Als we de rest van het seizoen zonder publiek moeten spelen, hebben we een gigantisch probleem.'

De Skiete Willy Podcast is te beluisteren via bijvoorbeeld Spotify of Apple Podcasts. Of hieronder:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.